Trooper Live Concert la Bowling Saturn [VIDEO]

0
69

Biografie

 • Data înființării : 25.10.1995;
 • Componența:
  • Laurențiu Popa (chitară, voce)
  • Ionuț Covalciuc (tobe și percuție)
  • Alin Dincă (voce)
  • Aurelian Dincă (chitară, clape, voce)
  • Ionuț Rădulescu (bass, voce)

– Intre 1997 si 2000 grupul organizeaza anual in Targoviste un festival de muzica rock ;
– In 2001 formatia castiga Locul I (in topul de specialitate al revistei “Heavy Metal Magazine”) la categoria “Cea mai buna trupa tanara” ;
– In 2002 Trooper semneaza un contract cu “HMM Ventures”, o casa de discuri din Bucuresti ;
– In octombrie 2002 apare albumul de debut “Trooper I” ;
– Trupa ajunge iar in topurile de specialitate : Aurelian Dinca – Locul I la categoria “Chitaristul anului”, “Trooper I” – cel mai bun disc al anului, Ionut Radulescu – “Basistul anului”, Trooper – “Grupul anului” si Alin Dinca – Locul II la categoria “Cel mai bun solist vocal”, sub Cristi Minculescu. Aceste rezultate au fost inregistrate in revistele de specialitate “Bestial Metal” si “Heavy Metal Magazine”, precum si pe site-ul Hot Metal and More (www.hmm.ro – sondaj realizat prin voturile online ale vizitatorilor acestui site) ;
– In 2003 formatia concerteaza alaturi de nume importante ale rock-ului international : Rotting Christ (Grecia), Sepultura (Brazilia) ;
– Grupul participa la concertul extraordinar “StufStock” realizat in cadrul initiativei “Salvati statiunea Vama Veche”, unde canta in fata a 30.000 spectatori ;
– La invitatia grupului Iris, Trooper inregistreaza 3 piese pentru albumul “Iris 4Motion” (mai precis pentru discul solo al lui Nelu Dumitrescu), luand parte si la turneul de promovare al acestuia (8 orase) ;
– Apar videoclipuri la piesele “Strigat” si “Tari ca muntii”. Grupul are aparitii la MTV, MCM, Atomic, TVR I, TVR II, B1 TV, Antena 1, Romania International, Prima TV, Pro TV.
– S-a lansat in martie 2004 site-ul oficial www.trooper.ro
– Dupa o sesiune in studioul de inregistrari “Diesel Bucuresti”, Trooper au realizat in mai 2004 un EP multimedia (6 piese audio, 8 mp3-uri, 2 videoclipuri, site-ul formatiei cu biografii, poze, cronici). Lansarea a fost sustinuta printr-o serie de concerte prin intreaga tara, serie ce a culminat cu prezenta la festivalul `StufStock II`�.
– In vara 2004, grupul organizeaza in Bucuresti sub titulatura “SuperTrooper” cateva seri de concerte live cu trupe de calibru.
– La inceputul anului 2005 apare discul “Desant”, prefigurat de single-ul video “Zorii Unei Zile Noi”. Piesa “Doar A mea” atinge pozitia a doua in RomTop-ul difuzat de City FM, fiind cea mai difuzata piesa a anului la postul respectiv.
Albumul `Desant` este primul disc din Romania lansat integral pe internet. Pentru prima oara un album romanesc se poate downloada gratuity direct de pe site-ul formatiei.
– In luna iulie participa la concertul umanitar “Live pentru viata”, avand ca scop ajutorarea victimelor inundatiilor din Banat, alaturi de Stefan Banica jr., Hi-Q, Nicola, Iris, Nightlosers, Vama Veche etc.
– In septembrie, grupul aniverseaza 10 ani de existenta printr-un mare concert in aer liber, in Targoviste, avandu-i ca invitati pe Incognito si Iris.
– Inceputul anului 2006, marcheaza aparitia unui nou produs de studio: “Gloria – Tribut pentru Iris”, album dedicat trupei Iris, continand o parte dintre piesele cunoscutei trupe reochestrate si rearanjate. Produsul s-a bucurat atat de aprecierile presei (Heavy Metal Magazine, Maximum Rock, Jurnalul National) cat si ale celor 5 membrii ai formatiei Iris.
– Urmeaza o lunga serie de concerte in intreaga tara, cele mai multe din acestea avand pe Trooper drept cap de afis. Trooper deschid in septembrie pentru americanii de la W.A.S.P.
– In noiembrie 2006, grupul lanseaza cel de-al treilea L.P., intitulat `Electric`�, disc extrem de apreciat de site-urile si revistele de specialitate si de catre fani.
– La sfarsitul lui 2006 incepe seria de concerte in sprijinul noului album, serie ce va fi continuata in primavara lui 2007.
– La inceputul lui 2007 a fost lansata online noua versiune a site-ului www.trooper.ro
– La sfarsitul lunii februarie 2007 va fi gata primul clip al unei piese de pe noul album, la piesa`Ratacit pe drumul vietii”.
– In 2007 concerteaza alaturi de trupe ca: Prodigy,Sepultura, The Cult, Rasmus etc.
– Grupul Trooper inregistreaza piesa `IRIS` pentru produsul `IRIS AETERNA`� al trupei Iris.
– Este filmat un nou videoclip la piesa Amintiri.
– Este lansat in octombrie un Box-set care cuprinde toate cele trei albume ale trupei+un dvd , toate ambalate intr-o carte ce cuprinde istoria formatiei. Produsul poarta numele de TROOPER 12 ANI `� AMINTIRI. Produsul este o premiera pe piata muzicala nationala.
– La inceputul lui 2008 formatia pleaca in turneul national `Trooper 12 ani `� Amintiri`�
– Trooper concerteaza in Bulgaria. Primirea este facuta de chiar prim-ministrul Bulgariei. Concertul Trooper este difuzat de televiziuna nationala bulgara.
– In data de 4 august 2008 Trooper au fost alesi pentru a deschide concertul de la Bucuresti al trupei britanice Iron Maiden.
– Formatia organizeaza spectacole pentru ajutorarea sinistratilor loviti de inundatii. Toate fondurile adunate din concerte si tot profitul obtinut in urma vanzarii cdurilor Trooper sunt donate.
– In Noiembrie 2008 Trooper lanseaza un nou album `� Rock`�n`�Roll Pozitiv. In clasamentele de rock ale anului 2008 Trooper castiga premiile de cea mai buna formatie de rock, cel mai bun album, cea mai buna lansare, cel mai bun concert aniversar.
– In februarie 2009 Trooper pleaca intr-un turneu de promovare pentru noul album.
– Trooper concerteaza alaturi de Nazareth si Manowar.
– In octombrie 2009 Trooper lanseaza noul album `� Vlad Tepes `� Poemele Valahiei. Albumul apare sub forma unei opera rock, prima incercare de acest fel de dupa revolutia din 89.
– Concertul de lansare a fost filmat pentru un viitor DVD.
– Turneul de promovare al albumului Vlad Tepes `� Poemele Valahiei se intinde pe durata a 5 luni si cuprinde mai mult de 30 de orase

(sursa: www.trooper.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.