În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul  frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Ţigări confiscate la Constanţa

În data de 31.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  au reţinut în vederea confiscării 6.940 de ţigarete netimbrate şi de provenienţă duty free care erau oferite spre comercializare de doi cetăţeni români pe raza municipiului Constanţa.

Poliţiştii de frontieră l-au depistat în jurul orei 14.30, pe raza municipiului  Constanţa, pe D.C. de 44 ani care avea într-un autoturism 1.400 de ţigarete de diferite mărci pe care intenţiona să le comercializeze.

Câteva ore mai târziu, într-o piaţă de pe raza municipiului Constanţa, a fost identificat P.F. de 36 ani, care deţinea în autoturismul proprietate personală 6.940 de ţigarete de diferite mărci, pe care le oferea spre comercializare.

În urma controlului asupra celui în cauză a fost descoperită suma de 5.992 lei, rezultată din comercializarea ţigaretelor, pe care poliţiştii de frontieră au ridicat-o pe bază de proces verbal pentru continuarea cercetărilor.

Cei doi cetăţeni români au declarat că au achiziţionat respectivele pachete de ţigarete din magazinele duty free.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 4.170 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe numele D.C. şi P.F. au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.000 lei fiecare, conform art. 2, punctul 1, lit. c din Legea 12/1990 republicată.

 

 

Persoană returnată de de teritoriul României

În data de 30.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în cooperare cu lucrători ai Oficiului Român pentru Imigrări – Serviciul Judeţean Tulcea pentru identificarea unei persoane de sex feminin din R. Moldova care trebuia returnată în ţara de origine.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii O.R.I. au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii şi depistării cetăţenilor străini care folosesc în mod abuziv permisele de mic trafic pe teritoriul României şi nu respectă regimul specific micului trafic de frontieră în zona de competenţă, în urma căreia a fost identificată B.M., persoană de sex feminin din R. Moldova.

Persoana în cauză a intrat în România în baza permisului de mic trafic şi a depăşit zona de frontieră stabilită prin Acordul care reglementează regimul juridic privind micul trafic la frontieră încheiat între Guvernele României şi R. Moldova, ratificat prin Legea 10/2010.

Străinei în cauză i s-a emis decizia de returnare de pe teritoriul României valabilă 15 zile şi i s-a aplicat o sancţiune contravenţională cu avertisment, conform O.U.G. 194/2002 republicată.

Infracţiune pe drumurile publice

 

În data de 31.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.

În municipiul Constanţa a fost identificat în trafic C.D. de 42 ani, care conducea un autoturism marca Ford, înmatriculatat în R. Bulgaria, fără a poseda permis de conducere.

Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

 

 

 

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.