Tenis Club Callatis, fondat în anul 2004, este primul club de tenis din Mangalia și unul dintre puținele cluburi locale afiliate la Federația Română de Tenis. Clubul are peste 60 de jucători legitimați, cu vârste cuprinse între 10 și 85 de ani, incluzând copii, juniori și seniori.

Sub atenta monitorizare a celor doi inimoși instructori, Ioan Agachi și Tiberiu Chodan, viitorii tenismeni deprind tainele jocului cu racheta și se pregătesc aproape tot timpul anului. Antrenamentele au loc pe terenul de zgură în aer liber și, în timpul sezonului rece, în sala de sport. De regulă, o parte din acești copii participă la sfârșit de săptămână la turneele de Tenis 10, organizate în funcție de categoria de minge: roșie, portocalie, verde sau galbenă. Rezultatele obținute de copii la aceste turnee demonstrează nivelul bun de pregătire și oferă speranțe și perspective pentru viitorul sportului, în special al tenisului de câmp, în Mangalia.

În anul 2023, copiii de la școala de tenis a clubului au participat la turnee organizate în orașele București, Constanța, Galați și Albena (Bulgaria) la categoria “Tenis 10”. Palmaresul lor a inclus 8 locuri I, 11 locuri II și 14 locuri III. Printre cei mai performanți jucători s-au numărat Petcu Ioana, Ciolan Rares, Tudorov Sofia, Badea Brianna, Florescu Alexandra, Danila Daniel și Bănceanu Ștefania.

În acest an, până în luna mai 2024, palmaresul clubului include deja 3 locuri I, 2 locuri II și 2 locuri III. Felicitări speciale pentru participanții la turneul din data de 25 mai 2024: Tudorov Sofia – locul I la minge galbenă, Florescu Alexandra – locul I la minge verde și Danila Daniel – locul III la minge portocalie.

Mangalia se mândrește nu doar cu mici campioni la tenis, ci și cu elevi excelenți la învățătură, demonstrând că performanța în sport poate merge mână în mână cu excelența academică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.