Romania a fost primita in Uniunea Europeana dar nu si romanii. O constatam inca din 2007, cand romanii credeau ca au portile deschise catre piata muncii. In loc de dreptul liber la munca in spatiul european am primit ura, xenofobie. Reprezentantii statului roman nu au stiut sa gestioneze problema etichetarii romanilor drept infractori. Chiar daca au fost valuri de persoane cu cetatenie romana care au facut destule infractiuni, statisticile europene ne-au amplasat pe un loc 4 la infractionalitate in tarile cu cei mai multi romani. Cum politicienii romani stau cu capul plecat si accepta orice, a fost usor sa devenim responsabili pentru tot ce se intampla rau in Europa. Nu putem sa nu ne amintim totusi de anii 1998 – 2002 cand orice persoana care declara in Anglia sau Franta ca este de o anumita etnie, stim toti care, era primit ca refugiat, primea ajutor social si o cazare temporara. Astfel, tarile care acum ne resping, in trecut incurajau infractorii care fugeau sub pretextul refugierii si traiau mai mult decat decent fara sa munceasca. Aceste tari acum vor sa scape de cei pe care ii “ajutau” sa se declare discriminati.

In 2014 Uniunea Europeana tebuie sa ne primeasca pe piata muncii fara restrictii. Majoritatea romanilor au plecat la munca, o munca grea, in mare parte munca pe care nu o acceptau cei din tarile vizate. Milioane de romani au parasit Romania ca africanii, pentru supravietuire. Ramane de vazut cata democratie va fi in Europa cand vine vorba de un drept fundamental si pentru romani, dreptul la munca. Sa vedem marile tari europene care ne tot acuza ca discriminam anumite etnii, cum se vor comporta in 2014 fata de cetatenii romani pe care i-au respins pana acum pe piata muncii, aplicand o prezumtie de vinovatie asupra tuturor cu pasaport romanesc, etichetandu-i pe toti ca potentiali infractori. “Sunt cetatean european si am drepturi” …. o campanie spunea nu demult. Ce gluma proasta !

4 COMENTARII

  1. asta scrie Mariane in articol, ca muncesc la negru nu inseamna ca sint primit, iar daca ma primeste dupa ani de zile de parca eram in perioada de proba prelungita iar nu e corect

  2. cavallis… Decat sclav… Mai bine om liber si demn!
    Sclavia nu este un mod de viata. Deci nu intra in optiunile mele de viitor. Priveste-ti putin radacinile si vezi cand au acceptat Decebal, Stefan cel Mare, Mihai Viteazu si altii sa fie slugile cuiva? TU de ce ai face-o?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.