În cadrul programului european ERASMUS+ de burse pentru mobilități, studenţi ai Universităţii „Andrei Şaguna” vor studia la universitățile Karabuk (Turcia), Wroclaw (Polonia) şi VIA (Danemarca), în perioada 9 februarie – 15 iunie 2015.
Conform acordului interinstituțional încheiat între Universitatea „Andrei Şaguna” şi universităţile gazdă, partenere în Programul Erasmus+, au fost identificate disciplinele comune din planurile de învățământ, care vor fi studiate de studenţii şagunişti.
Până la sfârşitul anului universitar, studenţii noştri vor studia discipline precum: Tehnici manageriale, Afaceri internaţionale, Antreprenoriat social și alte materii de specialitate.
La finalul stagiului de învăţământ în străinătate, cursanţii şagunişti vor susține examene pentru a confirma reușita în descifrarea tainelor științelor studiate, iar rezultatele obținute vor fi echivalate la Universitatea „mamă” şi înscrise în Suplimentul european care însoțește diploma de licență sau de masterat emisă sutdenţilor la absolvire.
Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanţa, care este afiliată programului ERASMUS+, cel mai important program de învățământ și formare profesională din Uniunea Europeană pentru mobilitate academică și cooperare în învățământul superior, extinde continuu parteneriatele interuniversitare de acest tip, având convingerea că mobilitatea este un instrument eficient care deschide minţi şi schimbă vieţi. Sprijinind acumularea de competenţe menite să faciliteze angajarea şi mobilitatea tinerilor pe piaţa europeană a muncii, universitatea şagunistă primește și, la rândul ei, trimite, în fiecare an, studenți europeni, cu burse ERASMUS, oferindu-le posibilitatea de a fructifica avantajele unei valoroase experienţe din punct de vedere educaţional, lingvistic şi cultural, contribuind la dezvoltarea de resurse umane formate din tineri calificaţi, cu experienţa internaţională necesară viitorilor profesionişti europeni.
„Pentru mine – scrie studenta şagunistă Anastasia C. în scrisoarea sa de intenţie pentru participarea la proiect, confirmând aceste oportunităţi – mobilitatea ERASMUS+ este o mare şansă ce mi se oferă spre o mai bună cunoaştere a domeniului de studiu ales şi, deosebit de important, de perfecţionare a limbii engleze. În acelaşi timp, dincolo de scopurile academice, programul reprezintă o veritabilă deschidere către o nouă cultură şi civilizaţie”.