Stagii de formare profesionala a elevilor de la Colegiul Economic Mangalia in cadrul programului ERASMUS+

0
84

Colegiul Economic Mangalia continuă tradiția participarilor la proiecte în cadrul programelor europene care finanțează formarea profesională a elevilor în țări ale Uniunii Europene.

În anul 2017 sunt programate două mobilități ale elevilor de clasele a X-a și a XI-a în cadrul proiectului Erasmus+ ”Skills and professional competence in gastronomy depth by European placement”.

Prima mobilitate a avut loc în luna februarie în orașul Granada din Spania. Beneficiarii au fost 18 elevi de la Colegiul Economic Mangalia, însoțiți de Ciobănel Raluca Simona, directorul unității școlare și Rotaru Elena, profesor alimentație publică. Prima săptămână de activități a fost monitorizată de profesor Rașid Nelida, în calitate de responsabil al proiectului.

Principalele activități pe durata mobilității au fost organizate de M.E.P. Europrojects Granada, care a completat stagiul de formare profesională cu activități culturale. Elevii au fost repartizați la trei mari restaurante ale unor hoteluri de clasificare superioară din Granada – Corona de Granada, Navas, Alixares, unde, sub directa îndrumare a tutorilor de stagiu, au realizat activități specifice calificării lor, dobândind o serie de competențe de specialitate, dar și competențe- cheie (lucrul în echipă, rezolvarea de probleme, gândirea critică, comunicare în limba modernă etc.).

La finalul stagiului, elevii au primit Certificatul de recunoaștere a experienței și competențelor acumulate, documentul Europass Mobility, precum și Certificatul de recunoaștere a experienței și competențelor acumulate la locul de stagiu. De asemenea, în cadrul unui colocviu organizat la întoarcerea în țară, elevilor li s-au validat experiențele acumulate pe durata stagiului în Spania, ei primind note la modulele de specialitate.

În timpul liber liceenii au avut ocazia să viziteze principalele obiective turistice din Granada precum Complexul Alhambra, Catedrala, Capela regală, mănăstirile Cartuja și San Jeronimo, Muzeul științelor, cartierul Albaicin. În weekenduri au participat la excursiile organizate în marile orașe din Andaluzia (Cordoba, Sevilia, Malaga), iar o experiență inedită a fost excursia în Gibraltar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.