De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 34.743 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 868 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 370 de persoane internate, dintre care 357 din județul Constanța și 13 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.276 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 1.954 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 418 cadre didactice, 1.020 de elevi, 226 de studenți și 136 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.651 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (378), asistenți medicali (749) și personal auxiliar (524).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 108 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 26 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 77 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 92 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 34 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 33 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 277 de teste antigen rapide și 1.184 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 219 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 67.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 49 de societăți comerciale și PFA.În cursul zilei de ieri, 15 martie a.c., 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.051 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.