Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut o persoană de sex masculin care a încercat să iasă ilegal din România pe jos, pe la ” frontiera verde” cu R. Bulgaria.

În data 20.09.2012, în jurul orei 00.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat, cu ajutorul Sistemului Optronic de Recunoaştere cu Instalări pe Catarg (S.O.R.I.C.), o persoană care încerca să iasă din ţară pe la „frontiera verde”, alergând spre teritoriul R. Bulgaria. A fost constituită o echipă de intervenţie la nivelul P.T.F. Vama Veche, care a reuşit să reţină persoana de sex masculin la aproximativ 7 metri de frontiera cu statul vecin. Bărbatul în vârstă de 28 ani a declarat că este cetăţean sirian şi că a venit din Germania cu scopul de a ajunge în R. Bulgaria.

Asupra sa au fost găsite mai multe bunuri personale, printre care o carte de identitate provizorie emisă de autorităţile germane, un telefon mobil, o cartelă SIM, un acumulator de telefon, mai multe cărţi de vizită, o carte de rugăciuni în limba arabă, o agendă cu numere de telefon şi o lanternă. Cetăţeanul sirian a mai declarat că a ajuns în România cu un autocamion care l-a transportat din Germania prin ţări precum Polonia şi Ungaria.

Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de „ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 3 din O.U.G. 105/2001.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.