Luni, 3 martie, în intervalul 9.00-12.00, a avut loc simularea  probei scrise la disciplina Limba şi literatura  română atât pentru elevii din clasa a XI-a, cât și pentru elevii din clasa a XII-a. Conform datelor furnizate de directorii unităților de învățământ de nivel liceal,  s-au prezentat 8.399 de elevi  (clasa a XI-a – 5.569 și clasa a XII-a –2.830). La clasa a XII-a au absentat  2.538 de elevi, dintre care 2.135 de la profilul real, filieră tehnologică, iar  la clasa a XI-a, 453. Patru  elevi de clasa a XI-a au fost eliminaţi din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile).

Subiectele au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, au fost diferențiate în funcție de filieră/profil  și au avut un grad mediu de dificultate,  permițând tratarea lor în trei ore. Lucrările scrise vor fi corectate în nouă centre zonale de evaluare, urmând ca rezultatele să fie afișate vineri, 14 martie 2014.

Marți, 4 martie, la Colegiul Național „Kemal Ataturk” din Medgidia, va avea loc simularea probei scrise la disciplina  Limba și literatura turcă  (limbă maternă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.