În prag de sărbători, mai multe persoane care au ajuns la o vârstă respectabilă, au fost premiate de către municipalitate, într-un cadru festiv. Cu această ocazie, primarul Radu Cristian a oferit celor aniversaţi diplome de onoare, flori şi recompense financiare. În cadrul evenimentului, care a avut loc la sediul Clubului Nautic Callatis, joi, 7 decembrie 2017, au fost recompensate 45 de persoane, dintre acestea patru persoane au fost felicitate la împlinirea a 50 de ani de la căsătorie și alte patru la sărbătorirea a peste 60 de ani de căsătorie. În semn de respect pentru aceste familii, autorităţile le oferă un ajutor financiar în cuantum de 1000 de lei/familie care sărbătorește peste 60 de ani de căsătorie și 400 de lei pentru cele care ajung la 50 de ani de conviețuire.

Sunt bucuros că am prilejul să felicit seniorii Mangaliei care au contribuit o viață întreagă la dezvoltarea orașului în care locuiescSe cuvine, ca noi, municipalitatea, să vă oferim o mică recompensă pentru că ați muncit o viață întreagă și, de cele mai multe ori, pensia este insuficientă pentru nevoile dumneavoastră”, a precizat edilul Radu Cristian.

De ajutorul acordat de municipalitate au mai beneficiat, cu această ocazie, 14 persoane care au împlinit 70 de ani, 15 persoane care au împlinit 75 de ani, precum și cinci persoane de 80 de ani, dar și un nonagenar. Potrivit HCL nr. 179/16.10.2015, cu completările ulterioare, septuagenarii şi cei care au împlinit 75 de ani primesc de la Primărie 350 de lei, octogenarii, cei care au împlinit 85 de ani, precum şi nonagenarii, dar şi familiile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie – câte 400 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.