Marți, 12 martie, Plenul Senatului  a adoptat proiectul legislativ care prevede eutanasierea doar a câinilor declarați bolnavi incurabili de către medical veterinar.  Inițiată de către senatorul Marius Marinescu, propunerea legislativă a fost adoptată cu 131 de voturi pentru, un vot împotrivă și șapte abțineri.

Dacă până acum puteau fi eutanasiați câinii agresivi lăsați în libertate și cei care nu au fost adoptați într-un anumit termen, potrivit noului proiect se pot eutanasia doar câinii bolnavi incurabil.  După expirarea termenului de cazare, câinii care nu au fost revendicați sau adoptați pot fi păstrați în adăposturi  sau returnați in teritoriu. Aceștia vor fi sterilizati obligatoriu.Deținătorii de câini care refuza sterilizarea câinilor vor plăti o taxă de montă care va fi stabilita de consiliul local.

Tot potrivit noii  legi, autoritatea locala va asigura deparazitarea internă și externă, sterilizarea /castrarea, microciparea și vaccinarea antirabică gratuită a câinilor cu stapân timp de un an de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Cum Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz, urmează ca votul final să îl aibă Camera Deputatilor.

Vezi  proiectul legislativ in forma adoptata de Senat

9 COMENTARII

 1. In Romania comunitarii au mai multe drepturi si protectie decat romanii .Se gandeste cineva cat costa microciparea sterilizarea vaccinurile antitetanos si antirabic tratamentele ,pansamentele timpul pierdut de medici pt ingrijirile medicale a victimilor canine ?In spitale lipsesc medicamente vitale iar noi cumparam tot chiar si branule Citostaticile lipsesc iar bolnavii care si permit le cumpara la preturi de specula fiecare de unde poate .S a mai facut o lege imbecila care va incurca iar lucrurile si profitori vor fi destui .

 2. Domnule director al postului TV MANGALIA PUFFY AL MEU ESTE VEDETA TREBUIE PREMIAT AI GRIJA CU RESPECT

  SUCCES LA MAI MARE)))))))))))))))))))

 3. Unde este rezolvare problemei cainilor vagabonzi in aceasta lege?O fi soare da nu-l vad eu?Mai tai dine ei ca sunt prea multi.

 4. In africa copii mor de sete si de foame…daca stii ca este o problema undeva treci la actiune, nu doar arata cu degetul ca nu se rezolva nimic.

 5. gata, m-am linistit!
  de azi inainte voi fi atacat de haitele de maidanezi,dar acestia vor fi microcipatzi!voi putea sa-i identific si sa le bat obrazul…ma rog, falca!
  voi fi muscat de maidanezi, dar nu-mi fac probleme, pt,ca vor fi deparazitatzi intern si extern, dar si vaccinatzi;
  nu voi mai face nici vaccin antirabic,in situatzia in care voi fi muscat de un caine cu stapan;daca o va face un maidanez,am pus-o !
  daca cer eutanasierea,ca nu mai suport legile tampite din Romania,prevad ca mi se va da acceptul ! chiar daca nu sunt bolnav incurabil ca si cainii in discutie!
  Dumnezeul cainilor, sa-l apere pe domnul senator Marinescu!de muscaturi!

 6. Ai grija Dorele ca pentru eutenasiere trebue sa platesti atat injectia, cat si interventia (ca la chinezi, ei platesc glontzul primit in ceafa). Ca doar nu vrei gratuitate, doar nu esti caine !

 7. ai dreptate!
  mai bine prindem toti maidanezii si-i exportam gratuit in china sau coreea de nord !(ca astia sunt mai flamanzi) si scapam de cheltuieli!:))))))))))))))
  si ma intreb! la eutanasiere de ce se folosesc seringi si ace sterile?

 8. Un copil il intreaba pe tatal lui ce inseamna politica.
  Tatal il pune pe genunchi si incepe sa-i explice aratand exemple:
  – Fii atent copilas, eu aduc banu in casa, deci eu sunt CAPITALISMUL.
  Mama are grija de bani, deci ea este GUVERNUL.
  Bunicul tau are grija ca totul sa fie in regula, deci el este SINDICATUL.
  Babysitterul nostru este CLASA MUNCITOARE si cu totii muncim ca tu, POPORUL sa te simti bine si sa nu-ti lipseasca nimic.
  Iar Fratiorul tau de cateva luni este VIITORUL nostru comun.
  Copilasul retine tot ce a auzit si merge la culcare. In timpul noptii se trezeste ca fratiorul lui a facut caca in scutec si plange. Se ridica si vrea sa-i zica mamei ce se intimpla, dar asta doarme atit de adinc ca nu reuseste s-o trezeasca.
  Intra sa-i spuna babysitterului dar tatal lui tocmai se hirjonea cu ea in pat in timp ce bunicul lui tragea cu ochiul prin fereastra. Nimeni nu-l observa, asa ca merge inapoi in pat.
  Ziua urmatoare tatal lui intreaba daca poate sa spuna cu propriile cuvinte ce inseamna politica.
  Copilasul isi aminteste de cele vazute noaptea si raspunde:
  – Politica este cind CAPITALISMUL profita de CLASA MUNCITOARE in timp ce SINDICATUL priveste neputincios. GUVERNUL doarme, nimeni nu baga in seama POPORUL, iar VIITORUL nostru este in cacat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.