[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20140226clm.mp4″]

Consilierii locali din Mangalia au votat, miercuri, într-o şedinţă extraordinară, Hotărârea privind taxele şi impozitele locale pe anul în curs. Proiectul iniţiat de primarul Radu Cristian prevede ca taxele şi impozitele să rămână la valoarea de anul trecut, atât pentru persoanele juridice, cât şi pentru persoanele fizice. Conform documentului, “pentru determinarea impozitului pe clădiri şi a taxei pentru eliberarea autorizaţiei de construire în cazul persoanelor fizice, precum şi a impozitului pe teren, pentru anul 2014, se menţine delimitarea zonelor aprobată prin HCL 52/2006 cu modificările și completările ulterioare, privind încadrarea pe zone a terenurilor din Municipiul Mangalia”. În baza proiectului adoptat de consilieri, se anulează “creanţele fiscale restante, mai mici de 10 lei, aflate în sold la data de 31 decembrie 2013”, iar persoanele ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori constau în exclusivitate din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social beneficiază de o reducere de 50% de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren. În timpul dezbaterilor referitoare la taxe şi impozite, reprezentanţii PDL în CL au votat împotriva proiectului propus de primar, invocând argumente pe care ceilalţi colegi consilieri le-au catalogat ca fiind declaraţii politice cu caracter electoral, încălcând astfel procedura de desfăşurare a şedinţei. La rândul său, primarul Radu Cristian, a explicat că impozitele pentru persoane fizice sunt la nivelul minim impus de Codul Fiscal. “Este regretabil faptul că unii folosesc şedinţele CL pentru interese de partid şi refuză adoptarea unor proiecte benefice oraşului nostru. Taxele pentru persoane juridice au rămas la nivelul de anul trecut, iar cei care au contestat valoarea acestora în şedinţa de Consiliu s-au transformat în avocaţi cu simbrie ai unor companii cu afaceri în zona Mangaliei şi care nici măcar nu au sediul în oraşul nostru, dar refuză să plătească dările la bugetul local”, a explicat primarul. El a mai spus că principala direcţie în care se duc banii publici este plata datoriilor acumulate în anii 2000, prin contracte păguboase pentru Primăria Mangalia. “Am vrut să reducem taxele, dar nu ne permite legea pentru că suntem între primele 10 primării din ţară la arierate, din cauza cheltuielilor nejustificate de acum 10-12 ani”, a menţionat primarul. (Comunicat de presa)

5 COMENTARII

  1. Intrebarea este -??- a baut Foleanu apa dupa nea Iorgus sau a baut Foleanu apa la caine….Io n am vazut asa panarama de sedinta de 2 ani incoa :))) – io si vizioneaza sedinta si vezi daca ti se pare profi domnule presedinte de sedinta. Te a montat Iorgus inaintea sedintei prost….uite de aia sunt io apolitic si urasc pardidele pt ca fac din oameni latrai de prost gust. Te simpatizam la sedinte si e bine sa fie si cineva atent la detalii si un gica contra pt un rezultat final mai bun dar mascarii politice si discursuri gen iorgus tusac…ai scazut mult. Oricum gretzosenii dinastea politice seci erau “frumoase” acum 3-4—10 ani cand in sala de consiliu intrau tiganii peste voi in sedinta..se urla ameninta batea…si de aici celebrele poze. Nimeni nu mai stie cand incarcau documentele cu sacii in jeep in spatele primariei – cica stergeau urmele – si inca sunt in sala unii…se laudau atunci ca au ars pana si hartia igienica ..de la doc banale la documente de proprietate si doc de licitatie…in fine unu nu mai stie nimic.
    Primul care va incepe o campanie electorala in forta ala va pierde primul pt ca toti ne am saturat bai de politica de carton campanie si minciuni…veniti cu altceva inafara de mici, pixuri si bani….veniti cu putin respect pt cetateni si nu ne mai tratati pe pe niste curxe.

  2. parca radu cristian incepuse in forta campania acu doi ani ca si acum fac urticarie cand aud margineanu.si iote ca a castigat.cat despre taxele alea verzi si mai stiu io care sa le stea in gat!

  3. In campania lui Raducu s-au bagat enorm de multi bani, deaia a castigat…acum ramane sa vedem cine i-a bagat..

  4. cum sa furam decat prin taxe imbecile….bune ca saptamanal dansam cu babe pupacioase si incercam sa atragem voturi…se pare campania dea a inceput iar locuintele care sunt cu adev importante pt tineri zac fara nici un viitor. chiar ne ocupam numai de octagenari si cantine sociale si autoare la pensionari? sau o luam pe metoda mazare atragem pensionarii care sunt 80% din votanti,,,,,dea simt asa o dezamagire imensa dar mai asteptam ce i de capu lor si ce dracu au de gand sa faca…ori vor fura cat iorgu si tusac la un loc ori e ceva de capu lor……mira m as.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.