Comunicat de presa: Primaria Mangalia

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a convocat pentru marti, 28 ianuarie, o sedinta ordinară a Consiliului Local pentru dezbaterea mai multor proiecte de interes pentru locuitorii oraşului. Unul dintre acestea se referă la reducerea preţului la gigacalorie, conform propunerilor  pe care edilul Mangaliei le-a făcut încă de anul trecut. În acest sens, primarul Radu Cristian a declarat că odată cu trecerea centralelor pe gaz trebuie recalculat preţul de facturare a energiei termice către populaţie, ţinându-se însă cont de constrângerile bugetare şi dificultăţile financiare cu care se confruntă oraşul din cauza datoriilor mari acumulate până în anul 2012.

Trebuie să nu ne pripim, să nu mai personalizăm politic acest subiect şi să avem calcule exacte pentru reducerea preţului la gigacalorie, ca să nu riscăm, ulterior, dezechilibre bugetare cu impact major în dezvoltarea oraşului. De aceea, eu am propus să dezbatem acest proiect în şedinţa ordinară din 28 ianuarie, pentru a găsi cele mai bune variante pentru populaţie, până atunci, urmând ca documentul să îndeplinească toate condiţiile legale de ordin juridic, economic şi tehnic“, a menţionat edilul.

În privinţa încălzirii pe timpul iernii, Radu Cristian consideră că trebuie găsite soluţii pentru ca subvenţia la încălzire să fie acordată în funcţie de veniturile fiecărei familii, fiind, de asemenea, necesar un ajutor financiar şi pentru cei care locuiesc la casă şi în blocurile neracordate la sistemul centralizat de termoficare. În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali vor dezbate aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local Mangalia pentru anul financiar 2014. Alte proiecte ce vor  fi supuse adoptării se referă la acordarea de gratuităţi la transportul public local de persoane, prin curse regulate pentru studenţii cu domiciliul în Mangalia şi care frecventează cursurile facultăţilor de stat din municipiul Constanţa, precum şi aprobarea programului local privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din Mangalia.

4 COMENTARII

  1. cea mai buna ideie este scaderea urgenta a gigacaloriei de la 295 la 240 cred ca ar fi cea mai buna ideie pentru populatia Mun. Mangalia

  2. cel mai bine ar trebuii safie 195 cit a promis edilu locatari nu au bani nu sint locuri de munca iarna jumatate de oras sint someri din cauza primarului aduce echipe de constructori din constanta eforie o nebunie

  3. mare dreptate. nu i intereseaza de cetateni . uitativa in toate interventiile numai calculul lor conteaza dar s au intrebat daca calculul cetateanului da cu virgula? niste prefacuti la ap cu 2 camere comfort3 570 ron caldura si la 3 camere 735 ron… io una nu le dau banii !

  4. cand orasul v-a ramane locuit in proportie de 40-50%,atunci ve-ti vedea ce ati facut!incompetenta e la ea acasa la Mangalia!tinerii pleaca unde vad cu ochii,batranii mor pe capete.de la cine mai luati banii,dobitocilor?!mangalia va ajunge un oras fantoma,dar voi nu ganditi decat azi,sa va fie buzunarul plin!un articol din Constitutia Romaniei se refera la tradare,dar mai mult ca sigur notiunea este atat de familiara voua incat va contopiti cu ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.