Ieri a fost organizat simpozionul „Turismul pe litoralul românesc în sezonul estival 2016“ la Pavilionul Expoziţional, ocazie cu care au fost punctate mai multe probleme existente încă în staţiuni. Rând pe rând au fost discutate situaţia podurilor peste Agigea, interzicerea fumatului, structura anului şcolar, regulamentul de funcţionare al staţiunilor şi altele.
Operatorii din turism au ridicat, ieri, şi problema circulaţiei spre sudul litoralului, Ion Dănuţ Jugănaru, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, rugând subprefectul Constanţei, Levent Accoium, prezent la eveniment, să aibă în vedere această problemă. În plus, Camera de Comerţ va face şi o adresă către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale: „Trebuie ca C.N.A.D.N.R. să nu asfalteze nicio bucată din Autostrada Soarelui pe timpul verii. Iar de 1 Mai să se circule normal în sudul litoralului. Înţeleg că va fi închis vechiul pod de la Agigea, dar e deschis cel nou, deci nu ar trebui să existe probleme“, a precizat Jugănaru.
În plus, patronatele din turismul litoral vor să convingă ministrul Educaţiei ca elevii să nu se întoarcă în bănci încă de la 1 septembrie. „Trebuie să discutăm cu Ministerul Educaţiei despre structura anului şcolar 2016 – 2017. Toţi ne dorim ca şcoala să înceapă pe 15 septembrie, nu mai devreme. Ca de fiecare dată când vine un ministru nou la Educaţie, apar tot felul de idei. Dar şcoala nu trebuie să înceapă pe 1 septembrie, ci pe 15“, a mai precizat preşedintele C.C.I.N.A.
Fără muzică după ora 20.00
La seminar s-a ridicat şi problema muzicii la maximum, care răsună de la terasele şi beach barurile din staţiuni pe timpul nopţii. Potrivit viitorului Regulament de funcţionare a staţiunii Mamaia, aceasta ar trebui difuzată, în această vară, până la ora 20.00, iar la ora 24.00 să se închidă unităţile de alimentaţie publică de pe plaje. Această prevedere nemulţumeşte mulţi operatori economici, dar pe de altă parte, hotelierii susţin că turiştii au reclamat în nenumărate rânduri muzica prea tare din timpul nopţii, deoarece nu se pot odihni. „Trebuie să înţeleagă patronii de terase şi beach baruri că trebuie să înceteze cu muzica tare la ora 21 maxim. Apoi pot ţine deschis fără muzică puternică, să nu îi deranjeze pe cei din hoteluri. După ora 20.00 să înceteze bâlciul de pe plajă! Înainte, făceam sesizare, iar Poliţia Locală anunţa reclamaţii că vin în control, aşa că dădeau muzica încet şi nu erau amendaţi. E mai bine aşa, de la ora 20.00 să se închidă muzica. Bineînţeles, Mamaia nu trebuie transformată într-o staţiune-dormitor, dar trebuie să ne respectăm turiştii“, a precizat Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.
Citeste integral AICI