Scoala de vara a pacientilor cronici, editia a IV-a. Conferinta de deschidere [VIDEO]

0
79

Vineri, 25 august 2017, a avut loc conferinta de deschidere a Scolii de vara a pacientilor cronici.   Evenimentul s-a desfasurat in sala de conferinte a hotelului Cleopatra din statiunea Saturn.  Scoala de vara a pacientilor cronici se va desfasura la Mangalia, in perioada 25 august – 31 august 2017, si este organizata de Asociatia Transplantilor din Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia.

“Scoala de vara a pacientilor cronici” este un concept care vizeaza pregatirea pacientului cu insuficienta functionala cronica de organ vital pentru a face fata vietii de pacient cronic, pentru a-si creste calitatea vietii si a se integra in societate, printr-un automanagement integrat care sa vizeze pe langa latura medicala a vietii sale si alte laturi ca cea psihologica, de comunicare, nutritie, socializare etc.

Numarul pacientilor cu transplant si cu nevoie de transplant este din ce in ce mai mare, iar numarul medicilor care se ocupa de monitorizarea acestora ramane constant. In aceasta situatie, medicii au din ce in ce mai putin timp de alocat pentru fiecare pacient.

In sprijinul pacientilor si al medicilor, Asociatia Transplantatilor din Romania a gandit si implementeaza de 4 ani proiectul „Scoala de vara a pacientilor cronici.”

La activitatile Scolii participa peste 100 de pacienti din intreaga tara – cu transplant si in program de hemodializa. Acestea se desfasoara atat in plen, cat si in ateliere, toate temele fiind prezentate de specialisti in domeniu.

In plen se dezbat interactiv teme legate de accesul pacientilor la beneficiile programelor nationale de sanatate si la cele de protectie sociala.

In ateliere se invata principii ale unei alimentații adecvate nevoilor generate de boala, cum sa creeze emotii pozitive pentru a depasi mai usor momentele dificile, modalitati de comunicare cu medicul, cum sa introduca in viata cotidiana miscarea, sa descopere motivatii pentru a merge inainte si inca alte lucruri necesare pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientului cronic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.