Intre 12-18 mai, in intreaga Europa se desfasoara “Saptamana Fotbalului European-2012”, destinata persoanelor cu dizabilitati intelectuale.
In diverse orase din tara, Fundatia Special Olympics Romania a organizat, cu ajutorul voluntarilor, competitii de fotbal cu aceasta tematica. Tinerii cu dizabilitati au format echipe mixte cu parteneri-sportivi din diverse scoli si s-au intrecut pe terenurile de sport.
In Constanta, astazi 17 mai a.c., intre orele 09.00-11.00, la Scoala Remus Opreanu (Sc.7), s-au reunit sportivi din Centrele Scolare de Educatie Incluziva “Delfinul” (prof.Popescu Elena si Petre Virgil) si “Maria Montessori” (prof.Carapcea Nicolae), care au format echipe cu parteneri din Scoala “Remus Opreanu”(prof. Cristina Tranca) si Liceul Teoretic “Decebal”(prof.Adriana Constantin).
Chiar daca au fost departajati pe locuri ocupate, scopul final al competitiei a fost participarea, legarea de prietenii si integrarea prin sport a tinerilor cu dizabilitati.
La terminarea competitiei, Special Olympics a premiat toti copiii cu diplome si materiale sportive, iar tinerii participanti au trait momente de bucurie si emulatie asa cum numai sportul le poate oferi.

2 COMENTARII

  1. Câştigător absolut al acestei competiţii va fi Tusac, ăsta nu are adversar la acest capitol. Diagnosticul a fost pus de un medic, nu de mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.