Față de situația de fapt prezentată de Ministerul Sănătății și de Grupul de
Comunicare Strategică, privind extinderea transmiterii susținute pe scară largă a COVID 19 în țara noastră, și instalarea stării de urgență, Conducerea operativă a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol a decis un amplu program de protecție a pacienților și a personalului, punând astfel în aplicare planul de pregătire pentru pandemie asupra căruia s-au făcut din timp instructajele necesare.
Astfel, a fost implementat un punct medical de triaj epidemiologic la
intrarea în sanatoriu, unde accesul se face controlat, pacienții fiind obligați să raporteze în scris, pe propria răspundere, asupra istoricului călătoriilor din acest an. De asemenea, au fost limitate activitățile colective și suspendate cursurile de pregătire profesională. Măsurile de distanțare socială, care prevăd limitarea contactului dintre persoane, se realizează prin servirea mesei în ture, sanatoriul beneficiind de o sală nouă, modern utilată, ce permite desfășurarea activităților pe serii mici.
Celelalte măsuri privesc achiziționarea covoarelor de decontaminare,
recipiente cu dezinfectant amplasate la toate intrările în sanatoriu, dar și în celelalte locuri de acces public, în fiecare salon și cabinet medical, asigurarea cu echipamente de protecție, măști, mănuși. Au fost afișate recomandările Grupului de Comunicare Strategică în toate sălile de așteptare și holurile sanatoriului.
O supraveghere atentă a fiecărui sector de activitate, monitorizarea severă
a tuturor persoanelor aflate în această perioadă în incinta Sanatoriului fac posibile prevenirea și combaterea răspândirii noului virus.
Pe această cale, conducerea Sanatoriului Balnear și de Recuperare “Techirghiol asigură că, în această perioadă dificilă, depunde toate eforturile pentru a asigura protecția și sănătatea atât a pacienților, cât și a angajaților instituției, pe care îi îndeamnă să fie calmi, responsabili și să respecte regulile de prevenție adoptate la nivelul unității.
În funcție de evoluția situației din țara noastră și din Europa, de măsurile
dispuse la nivel național, vom acționa cu celeritate și responsabilitate”, a precizat doamnaJr. Elena Roxana Almășan, managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.