Robert Turcescu, interpelare la ministrul Educației, Liviu-Marian Pop, cu privire la lipsa unui post de şofer pentru microbuzul şcolar alocat Clubului Sportiv Școlar nr. 1

0
84

Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, în urma articolului apărut în presa locală și a comunicatului de presă a președintelui PMP, Claudiu-Iorga Palaz, a adresat o interpelare ministrului Educației, Liviu-Marian Pop, cu privire la lipsa unui post de şofer pentru microbuzul şcolar alocat Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanţa.

Începând cu anul 2016, Ministerul Educației a făcut investiția și a achiziționat acest autovehicul, însă nu a alocat și un post de șofer în organigrama instituției amintite, astfel încât conducerea, ori de câte ori sportivii au de făcut o deplasare la importante competiții interne și internaționale, este obligată să apeleze la soluția închirierii unei mașini.

În ultimii ani, Guvernul s-a arătat interesat de situația transportului elevilor și a alocat sume importante de bani pentru achiziționarea microbuzelor școlare. Deși părea a fi o investiție de succes la momentul respectiv, multe dintre județele țării s-au confruntat cu numeroase probleme. Cele mai multe s-au lovit de stufoasa legislație care nu le permitea angajarea unor șoferi profesioniști, din cauza posturilor blocate din administrația publică locală. În practică, pentru a angaja un şofer, un primar avea nevoie de semnătura premierului, printr-un procedeu birocratic complicat care putea dura câteva luni. Angajările se făceau numai cu aviz de la finanţe şi cu semnătura primului-ministru.

Această procedură anevoioasă a cauzat apariția multiplelor probleme în care autovehiculele achiziționate de către Ministerul Educației, cu scopul de a transporta elevii la unitățile de învățământ, să fie uitate în parcări, pline de rugină sau defecte.

Robert Turcescu:Având în vedere aspectele semnalate, i-am solicitat ministrului Educației, Liviu-Marian Pop, să îmi comunice dacă Ministerul Educației este la curent cu problema lipsei șoferilor din organigrama unităților de învățământ, ce soluții se găsesc pentru rezolvarea acesteia și în cât timp Clubul Sportiv Școlar nr. 1 din Constanța va avea un post de șofer alocat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.