Robert Turcescu i-a cerut public demisia ministrului Educației, Liviu Pop.

0
61

Miercuri, 11.10.2017, în cadrul unei declarații politice, deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, i-a cerut public demisia ministrului Educației, Liviu-Marian Pop, ca urmare a stării în care se află învățământul românesc la ora actuală și a modului deplorabil în care s-a prezentat în cadrul dezbaterii organizate la Comisia de Învățământ din Camera Deputaților.

Robert Turcescu: “Chiar dacă învățământul este la pământ, Liviu Pop vrea să rămână pe baricadele de pe care politizează chiar și ultima școală din România. Continuă să facă gafe zi de zi și să îngroape tot mai mult educația românească.

I-am spus la dezbaterea  menționată că a reușit performanța de a fi un ministru mai slab decât Ecaterina Andronescu. Și nu am glumit. Chiar dacă premierul Mihai Tudose a afirmat că-l admiră pe Pop pentru rezistența sa la presiuni, nu aceasta trebuie să fie principala calitate a unui ministru al Educației. În primul rând, un ministru al Educației trebuie să fie… educat. Liviu Pop este un agramat care dă chix pană și la aritmetica pe care a predat-o. În al doilea rând, conducătorul învățământului românesc ar trebui să fie un lider de opinie, un om serios, demn de luat în seamă. Liviu Pop se remarcă doar prin gafe, fiind o țintă principală de ironii. În al treilea rând, un ministru al Educației trebuie să fie corect, transparent, să lupte pentru interesele elevilor și ale profesorilor, să își dorească performanță, stabilitate legislativă în domeniu, școli moderne și un nivel de educație competitiv. Singurul interes major pentru care luptă ​Liviu Pop este cel al găștilor de partid, care trebuie mulțumite cu posturi de directori și inspectori școlari, ori cu licitații pentru manualele care ajung pe masa copiilor la jumătatea anului școlar. 

          Pentru aceste motive, îi cer public, pentru a doua oară în această sesiune parlamentară, domnului ministru Liviu-Marian Pop, să demisioneze de urgență din funcția pe care o ocupă și să lase locul unei persoane mânate de pricepere și de bune intenții“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.