[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20131030pensionari.mp4″]

Comunicat de presa

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a înmânat, miercuri, diplome, buchete de flori şi un ajutor financiar vârstnicilor din localitate. Conform   unei Hotărâri a CL Mangalia, persoanele care au împlinit 70, 80, 85 şi 90 de ani, dar şi 50 de ani de la căsătorie sunt recompensate, lunar, de municipalitate. Astfel, septuagenarii primesc de la Primărie 350 de lei, octogenarii, cei care au împlinit 85 de ani, precum şi nonagenarii, dar şi familiile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie – câte 400 de lei. De ajutorul acordat de municipalitate au beneficiat, cu această ocazie, 45 de persoane, 25 dintre acestea având 70 de ani, 12 persoane 80 şi respectiv 85 de ani, o persoană 90 de ani, iar nouă familii – 50 de ani de la căsătorie. Edilul Cristian Radu a transmis vârstnicilor urări de sănătate şi un sincer “La mulţi ani”! “Este un moment fericit să ne revedem mai ales că îmi revine onoarea de a vă răsplăti pe dumneavoastră, cei care aţi muncit o viaţă întreagă în acest oraş. În urmă cu un an am luat o decizie, aceea de a susţine persoanele vârstnice. Ştiu că pensiile nu acoperă necesarul unui trai decent, dar rămân plăcut surprins să constat că reprezentaţi oamenii care fac cinste Mangaliei”, a subliniat primarul Cristian Radu. Totodată, edilul Mangaliei a reiterat faptul că problemele cu furnizarea agentului termic în Mangalia sunt de domeniul trecutului. “Preţul gigacaloriei va rămâne în acest sezon rece de 295 de lei. În această perioadă se fac probe la rece, astfel încât odată cu furnizarea căldurii să beneficiaţi de confortul dorit. De asemenea, vă asigur că de anul viitor veţi beneficia de un parc amenajat la standarde moderne în zona COMCM. Copiii dumneavoastră vor avea spaţii de joacă sigure şi atrăgătoare”, a mai spus edilul Mangaliei.

30 octombrie 2013                                                           Biroul de presă

1 COMENTARIU

  1. Felicitări celor care au ajuns la această vârstă și succes domnului Radu Cristian în administrarea orașului. Eu am 53 de ani, trei copii și sper să mă plimb și eu cu nepoții pe faleză la 80 de ani, într-un oraș curat, cu aer curat, cu apă curată, cu împrejurimile pline de verdeață sau culturi agricole, nu cu sonde și cu un peisaj devastat de exploatarea gazelor de șist, așa cum se întâmplă acum în SUA.
    Ca cetățean al acestui oraș, având în vedere consecințele dezastruoase de mediu ce ar rezulta în urma exploatării gazelor de șist în sudul Dobrogei, vă solicit să vă implicați direct în stoparea acestei acțiuni, pornită de la nivelul politic central, fie din corupție, fie din slugărnicie față de SUA. Fiind un om inteligent, este imposibil ca dvs să nu fiți informat, de pe internet, asupra acestor pericole pe care le presupune exploatarea acestor gaze. E de ajuns să căutați pe Youtube ”shale gas”, ”hidraulic fracking method”,și alte cuvinte cheie de acest gen, pentru a vedea mărturiile celor care suferă acum de pe urma acestor dezastre ecologice. Nu putem crede minciunile firmei Chevron, care are pe site afișat un frumos lan de floarea soarelui și care prezintă totul în culori trandafirii. Căutați tot pe Youtube ” Chevron disaster in Ecuador” și veți vedea criminalitatea acestei companii.
    Dacă se fac sau s-au făcut asupra dvs presiuni de la nivelul politic județean sau central pentru a nu vă opune acestui posibil dezastru, atât local cât și național, vă cer, ca cetățean, să spuneți acest lucru și să nu vă fie teamă să-i înfruntați. Veți avea sprijinul total al cetățenilor orașului, care vor face front comun cu dvs. Dvs reprezentați interesele acestor cetățeni, nu trebuie să fiți o rotiță în angrenajul politic de tip feudal din România. Poate că o bună parte din cetățeni nu-și dau încă seama ce ar înseamna exploatarea gazelor de șist în apropierea Mangaliei, poate că altora le este frică să spună sau să arate public acest lucru. Trebuie să-i reprezentați și pe ei. Mangalia ar putea fi , asemenea principatului Monaco, o bijuterie la țărmul Mării Negre, dacă primarul urbei ar întoarce spatele clasei politice corupte și ar sluji numai interesele cetățenilor ei.
    Sper ca în urma acestui apel să mă faceți să-mi schimb hotărârea de a pleca definitiv din țară și să sper ca la vârsta de 80 de ani, ca și cei sărbătoriți astăzi, să primesc un buchet de flori chiar din mâna dvs, în calitate de primar al Mangaliei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.