Rebada – câinele de nota 10 al jandarmeriei constanţene şi instructorul său ies la pensie

0
354

       În aceste zile, ne desparţim de ,,colega” noastra patrupedă, Rebada, unul dintre cei mai buni câini de serviciu pe care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanta i-a avut de-a lungul timpului.

       Împreună cu instructorul său plutonier adjutant şef Anefi Sunai au format timp de aproape 9 ani un cuplu chinotechnic foarte bine pregatit, participând la zeci de misiuni de menţinere a ordinii publice, cu ocazia diferitelor evenimente culturale, de protest, sportive, vizite oficiale şi altele.

       De fiecare dată, rezultatele au fost pe masura pregatirii lor. De asemenea, Rebada a facut deliciul invitaţilor şi mai ales al copiilor prezenţi la exerciţiile demonstrative, evidenţiindu-se prin calmitatea şi disciplina unei gazde bine crescute.

       Dar mai multe aspecte despre ea ne povesteşte chiar instructorul său plutonier adjutant şef Anefi Sunai, fost luptator în cadrul grupei antitero/acţiuni speciale:

       “Povestea noastra a început în urma cu aproape 9 ani, când mi-a fost repartizată pentru a o pregati şi antrena în specialitatea intervenţie. Astfel că, dupa perioada de acomodare/predresaj au urmat zeci de ore de munca specifică, în care împreună am învăţat şi trecut gradual dintr-o etapa în alta, cu maximul de eficienţă, toata tematica impusa. Acestea au fost consemnate de fiecare dată în carnetul de evidenţă al câinelui de serviciu, de către comisiile de specialitate din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, unde ne-am specializat, iar anual am luat atestările cu note de zece la toate probele, Rebada fiind încadrată în categoria de performanţă – I.

        Astfel,  Rebada şi-a dovedit din plin abilităţile de câine de serviciu, dar mai presus de atât, mi-a devenit un partener de încredere în executarea misiunilor încredinţate.”

       Pe scurt, aceasta este frumoasa poveste profesională a acestui cuplu chinotechnic care s-a născut, s-a maturizat şi a ajuns astăzi în binemeritatul moment al trecerii în rezervă.

       Dincolo de acest moment al încheierii  activităţii, prietenia dintre cei doi rămâne, Rebada fiind şi pe mai departe în îngrijirea instructorului ei.

       Relaxare plăcută Rebada, alături de instructorul tău căruia îi dorim o pensie cât mai lungă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.