La data de 5 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Mangalia și Secției 3 Poliție Rurală Mangalia au desfășurat o razie pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost legitimate 240 de persoane, au fost verificate 86 de vehicule și 13 societăți comerciale.

Au fost testați 23 de conducători auto cu aparatul etilotest și 4 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și 4 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 6.000 de lei.

De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost constatate 5 infracțiuni.

Un caz semnificativ în cadrul acestei operațiuni a implicat un bărbat în vârstă de 48 de ani, care a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice pe D.N. 39, în comuna 23 August. Testul cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, și a fost întocmit un dosar de cercetare penală în cauză.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.