Primăria municipiului Mangalia a încheiat un acord de parteneriat cu instituţii specializate în design urban şi peisagistic, în vederea desfăşurării unui proiect prin care instituţiile partenere îşi propun schimbarea în plan arhitectural a înfăţişării Mangaliei şi staţiunilor aferente. În acest sens, la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţii factorilor implicaţi în dezvoltarea acestui proiect, în cadrul cărora a discutat despre găsirea celor mai bune soluţii de design urban pentru relansarea obiectivelor turistice din zona Mangalia. “Acest parteneriat va avea ca finalitate demararea unor proiecte menite a schimba total înfăţişarea staţiunilor şi va avea ca rezultat creşterea prestigiului profesional al partenerilor noştri. Municipalitatea va acorda tot spijinul acestor tineri, viitorul României de mâine, pentru a reda staţiunilor strălucirea de altădată. Vom reuşi, cu siguranţă, să primim turiştii într-un alt decor peisagistic decât cel actual”, a declarat primarul Cristian Radu. De altfel, începând de vineri şi până duminică, participanţii la proiectul pilot intitulat “Design urban şi peisagistic pe litoralul românesc” au inspectat toate staţiunile, iar ulterior vor concepe mai multe proiecte de amenajare a peisagisticii din staţiuni. În urma unei analize riguroase, primarul Mangaliei şi reprezentanţii Primăriei din cadrul departamentelor de specialitate vor demara ample lucrări de modernizare a staţiunilor. Instituţiile partenere sunt: Facultatea de Urbanism din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” – Bucureşti, Asociaţia Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România, Chelgate România, Complexul Cultural “Callatis”-secţia Muzeul “Callatis” şi Primăria Mangalia.

Comunicat Primaria Mangalia

1 COMENTARIU

  1. Si ma rog, cu ce se va incepe “design-ul urban” al statiunilor ? Il cheama pe Tusac la ordin sa umple cu apa “ligheanele” (care se vor piscine) si pentru asta ii mai da niste fonduri Europene ? Apoi cred ca s-ar cuveni sa-i spuna lui nea Nelu Minca “sa-i fie rusine” cu hotelul Saturn construit incepand chiar de pe trotuar, si alte asemenea anomalii. Poate se apuca sa construiasca acele bazaruri moderne cu care se lauda primarul, sa nu mai fie “nevoit” sa mentina tonetele alea oribile cu porumb si baietii cu pepeni direct pe trotuar.
    Si in Mangalia, in oras ar trebui sa intervina sa-i “felicite” pe “jmecherii” ce au construit oricum si oriunde, si intre blocuri unde ar fi trebuit sa ramana putin spatiu verde, un pom, doi, sau macar spatii de parcare. Dar sa inceapa cu totusi cu oamenii de vaza, de exemplu consilierul Ciocaia, care si la gara si mai ales pe bulevardul 1 Decembrie, a acaparat trotuarele. Cine a mai pomenit sa faca treptele de intrare in cladire, pe trotuar ? Sau astia au voie ? Ei nu se supun acelorasi legi ca si noi ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.