Festivalul Antic Callatis este initiat şi organizat Groove Hour in parteneriat cu Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral-Delta Dunării si de Primăria Mangalia, cu participarea asociaţiilor de reconstituire istorică din Grecia, Bulgaria si Romania.

Evenimentul va anima între 7 şi 9 iunie 2013 centrul istoric al oraşului Mangalia cu activităţi cultural-educative adresate publicului de toate vârstele. Festivalul Antic Callatis integrează specificul istorico-arheologic şi natural al oraşului Mangalia şi conţine evenimente inter-culturale, artistice, de media vizându-se astfel promovarea intensivă a potenţialului turistic al oraşului şi al Dobrogei.

Festivalul Antic Callatis se va desfăşura in preajma Muzeului Callatis.

Festivalul va demara vineri, 7 iunie, la ora 17.00 cu o Ceremonie de deschidere urmată de o paradă a costumelor antice, în Centrul oraşului Mangalia, pentru a-si stabili, apoi, tabăra langa muzeu in parcul arheologic. Urmează prezentarea echipamentului antic grec cu prezentarea tacticilor de luptă şi lupta. Ziua se încheie cu deschiderea atelierelor antice.

În ziua 2, sâmbătă, 8 iuniet, vizitatorii vor avea oportunitatea de a interacţiona cu dacii, scitii, tracii si grecii mult mai intens, încă de dimineaţă, în cadrul atelierelor de ceramică, împletituri, ţesătorie de mici dimensiuni şi fierărie. Vor urma jocurile autentice de perspicacitate, prezentările de echipament, antrenamentele militare şi concursurile de tir cu arcul şi aruncarea suliţei. In tot acest timp vor rula proiecţii de film – Reconstituire 3D a cetăţilor Tomis, Histria şi Adamclisi, Filmul documentar “Pe urmele Argonauţilor” – prezentarea traseului turistic Constanţa-Histria-Cheile Dobrogei.

Ziua 3, 9 iulie va începe dimineaţa devreme, la ora 10:00, cu parada intemeietorilor prin oraşul Mangalia, urmând apoi ceremonia de încheiere a Festivalului Antic Callatis.

Prin Festivalul Antic Callatis organizatorii îşi propun să readucă în memoria colectivă perioada de glorie a cetăţii antice Callatis atât de bogată în evenimente şi obiective si personaje istorice. De asemena, Festivalul vizează o deschidere a orizonturilor turistice atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional asupra oportunităţilor de petrecere a tipului liber pe litoralul românesc, dar şi in zonele extralitorale. În anul 2013, odată cu prima ediţie a evenimentului, vor fi demarcate şi alte activitati de colaborare in reenactment istoric, pentru a putea imbogăţi, pe viitor, oferta turistică, inter-culturală şi artistică a ediţiilor sale viitoare.

mangalia calltis antik

4 COMENTARII

 1. Pe când unproiect de curăţire a oraşului de rahaţii maidanezilor ? Sanepidul ce zice de infestarea tuturor spaţiilor verzi cu excremente şi urină canină ?
  În cadrul festivalului există şi o secţiune de mângâiat maidanezi ?
  Armele din dotare vor fi pentru autoapărare contra maidanezilor ?

 2. carcotas apolitic !
  cainii maidanezi din mangalia au fost sterilizati complet;
  asteapta doar 14 ani, pana mor toti !
  apoi o sa avem un oras liber de cainii maidanezi !
  asa ca ,ai tzintica rabdare !

 3. Unde au fost sterilizati cainii complet? Am vazut catele care mai au putin si fac pui dar cu plasticu in ureche cum ca ar fi sterilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.