În perioada 9 – 14 noiembriepersonalul didactic de predare și personalul didactic auxiliar încadrat cu cel puțin ½ de normă/post din Constanța   – aprox. 7.300  – din  instituțiile de învățământ preuniversitar de stat  (204) vor  primi  în conturi suma de  700 de lei,  acordată prin proiectul Ministerului Educației Naționale „Personalul didactic din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar de stat – promotor  al învățării pe tot parcursul vieții”.

Conform metodologiei privind implementarea proiectului, subvenția în cuantum de 700 de lei  se acordă personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar  de stat  o singură dată, pentru dezvoltare profesională. În situația în care o persoană este încadrată în două sau  mai multe instituții de învățământ  preuniversitar de stat, aceasta are obligația de a comunica, în scirs, conducerilor  instituțiilor de învățământ în care este încadrată, instituția la care se înscrie pentru primirea subvenției.

În perioada ianuarie – iunie 2015, fiecare persoană care a beneficiat  de acordarea subvenției trebuie să desfășoare, la alegere, activități specifice pentru dezvoltarea profesională, prin participarea la orice formă de dezvoltare profesională prevăzută de legislația specifică domeniului educațional în vigoare, formal, informal sau nonformal, pornind atât de la nevoile profesionale personale, cât și ținând cont de nevoile instituționale.

Tot în perioada ianuarie – iunie 2015, fiecare persoană care a beneficiat de acordarea subvenției trebuie să completeze un raport individual de dezvoltare profesională, conform modelului elaborat de Ministerul Educației Naționale.

3 COMENTARII

  1. In loc sa dea la cei care muncesc le da tot la spagarii acare au vacanta vara si pot sa mai faca un ban …. Rusine

  2. Ghiulsur esti “destept/desteapta” ca noaptea.
    Stii ca un invatator cheltuieste aceasta suma, 5-700 lei, din buzunarul propriu, numai la inceputul anului scolar???! Pt material didactic. Dar lor, ministerul nu le da nimic, asta e.

  3. Atata timp cat in tara asta nu o sa existe profesori bine platiti care sa ii invete ceva pe copii , viitorul nostru este pierdut , ghiulsur poti sa te duci șa cules de capsuni in continuare , si pun pariu ca idolul tau e Raim .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.