Decizie fără precedent în instanță. Un buzoian a devenit primul român condamnat la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În primăvara, bărbatul a fugit din spital înainte de a afla rezultatul testului COVID. Sentință nu este defintivă.

În a doua jumătate a lunii aprilie, bărbatul s-a simțit foarte rău și s-a prezentat la Spitalul Județean Buzău unde a fost consultat și din cauza faptului că  prezenta simptome specifice infectării cu SARS Cov2 a fost internat într-un container de pe secția de pneumo-fiziologie a spitalului Județean.

Acolo i s-a făcut și testarea COVID, însă acesta nu a mai așteptat să primească rezultatele și a fugit. Întrucât secția este în apropierea Gării Buzău, el a luat primul tren care a sosit în gară și s-a oprit în comuna Cochirleanca. Acolo a fost găsit după ce cadrele medicale din unitatea spitalicească au dat alarma către toate dispozitivele de poliție din acel moment.

El a fost găsit pe baza semnalmentelor prezentate de polițiști. A început apoi procedura de judecată. Săptămâna trecută, Judecătoria Buzău a dat o sentință cu condamnare de un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Este o decizie ca la se poate face apel.

Sentința este o premieră pentru o astfel de infracțiune.

sursa: tvr1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.