Primarul Mangaliei, Radu Cristian, solicită Consiliului Județean să distribuie populației măști și mănuși

0
514

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, solicită Consiliului Județean Constanța să distribuie măști și mănuși tuturor vârstnicilor județului, în contextul deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), care obligă populația să-și acopere nasul și gura la fiecare ieșire din casă, pe toată durata stării de urgență. „În mod normal, ar fi trebuit ca reprezentanții CJ să asigure tututor locuitorilor Constanței măști de protecție, înainte de a se emite decizia CJSU. Dacă obligă cetățenii să respecte anumite reguli, ar fi indicat ca autoritățile județene să-i și ajute pe oameni, în colaborare cu primăriile”, a subliniat Radu Cristian.

Edilul Mangaliei consideră că, pe toată durata crizei epidemiologice, prioritatea autorităților locale și județene trebuie să fie sprijinirea vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi și tuturor categoriilor vulnerabile în fața virusului. „Dacă nu se pot cumpăra măști pentru toți locuitorii județului, ar trebui să ne concentrăm pe categoriile defavorizate. Unele primării se pot organiza mai bine, altele mai puțin. Consiliul Județean trebuie să colaboreze cu toate administrațiile locale să le asigure acestor oameni măști și mănuși, pentru a-i scuti de anumite cheltuieli, dar mai ales pentru a evita situațiile neplăcute și riscante, în care bătrânii și persoanele cu dizabilităţi se înghesuie prin unele farmacii pentru măști și mănuși la un preț mai mic”, a explicat Radu Cristian.

El a mai spus că, la nivelul municipiului Mangalia, au fost distribuite mănuși și măști tuturor vârstnicilor și persoanelor defavorizate, iar angajații Primăriei le fac cumpărăturile și le duc mese calde celor care au cerut sprijinul autorităţilor. „Le-am dus acasă pachetele lunare cu alimente, celor care se încadrează în limita de venituri stabilită de Consiliul Local, iar în lunile următoare vom mări acest plafon. După Sărbătorile Pascale vom trece, din nou, pe la domiciiliile tuturor vârstnicilor pentru a le oferi măști și mănuși, precum și soluții dezinfectante. Personal, sunt permanent în legătură cu toți locuitorii orașului pentru a-i sprijini, pe durata stării de urgență”, a completat Radu Cristian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.