În cursul zilei de marți, 7 iulie, localitățile din sudul litoralului au fost sub avertizare de cod roșu de ploi și vijelii. Ploaia torențială a pus, din nou, la grea încercare sistemul de canalizare din Mangalia și stațiuni. Câteva străzi și gospodării din municipiu au fost inundate, iar în stațiunea Cap Aurora, apele menajere și apa pluvială s-au revărsat pe plajă, provocând crearea de ravene.

Alături de colegii din Primărie și pompieri, am stat pe străzi până spre miezul nopții, pentru a ajuta oamenii cărora le‑a intrat apa în case, dar și pentru a desfunda canalizările, să poată prelua cantitățile mari de apă acumulată într-un timp foarte scurt pe străzile orașului.

Din păcate, așa cum ne-au obișnuit, unii politicieni locali stăteau la ferestre și ne făceau poze, ca apoi să ne înjure pe Facebook, în loc să dea o mână de ajutor oamenilor care aveau nevoie de ei.

Dincolo de aceste mizerii politice, aș vrea să precizez că sistemul de canalizare din Mangalia este proiectat în urmă cu peste 50 de ani și are nevoie urgentă de extindere și modernizare, dar și intervenții periodice de întreținere și decolmatare, pentru a face față situațiilor deosebite, cum a fost seara trecută.

Solicităm, din nou, RAJA și Consiliului Județean să includă, urgent, Mangalia pe lista de priorități, mai ales că prețul la apă este unul dintre cele mai mari din țară”, a precizat primarul Mangalei, Cristian Radu.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, este și el nemulțumit de această situație și susține că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru.

” O problemă specifică litoralului constănțean: în urma ploilor puternice de ieri, rețelele de canalizare nu fac față și refulează ape menajere amestecate cu ape pluviale. Așa s-a întâmplat și ieri la Cap Aurora, în Mangalia, unde rețeaua de canalizare nu este dimensionată la parametri optimi, pentru a prelua și debitul de ploaie. Iar din păcate, nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în zonă…

Din aceste motive, apele menajere și apa pluvială se revarsă pe plajă, provocând crearea de ravene și distrugând profilul litoralului nostru. În acest moment, am trimis o echipă de inspectori ABADL pentru a verifica, împreună cu reprezentanții RAJA, starea rețelei de canalizare și cum putem să oprim acest fenomen să se mai întâmple în acea zonă.

Vreau să menționez că echipele noastre de la ABADL au acționat încă de aseară pentru a aduce plaja la condiții normale de exploatare, pentru a nu exista inconveniente pentru operatorul de plajă. Însă cred că RAJA trebuie să găsească rapid o soluție ca acest lucru să nu se mai întâmple, deoarece nu ne dorim apele uzate să ajungă neepurate în Marea Neagră!”, a precizat Bogdan Bola.

1 COMENTARIU

  1. Decat sa-l lustruiti in dos pe acest Trahanache cu gura lui imensa plina de minciuni mai bine filmati si faceti publica imaginea distrusa a fostei statiuni de la malul marii,Mangalia.
    Sper ca odata cu disparitia acestui specimen sa disparteti si voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.