Primăria Mangalia va construi locuințe pentru tineri, prin PNRR

0
272

Primăria Municipiului Mangalia va obține o finanțare de aproximativ 17 milioane de lei pentru construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Recent, ministrul Cseke Attila a semnat 60 de noi contracte finanțate prin componenta C10 din PNRR, care se referă la construirea acestor tipuri de locuințe destinate tinerilor sau specialiștilor din sănătate și învățământ.

Municipiul Mangalia a aplicat pentru construirea a 9 blocuri pentru tineri, imobile ce vor fi edificate, în zona Dobrogea II, în proximitatea blocului pentru medici, deja construit. În acest cartier, s-au făcut în ultimii ani investiții importante la trama stradală și la rețeaua de utilități, tot cu finanțare guvernamentală.

Am promis locuitorilor Mangaliei că vom extinde investițiile și în cartierele unde nu s-a mai intervenit de foarte mulți ani. În această zonă a orașului, avem străzi și trotuare modernizate, sistem nou de alimentare cu apă și toate utilitățile necesare pentru a construi noi locuințe, eficiente din punct de vedere energetic și atât de necesare celor care nu pot să-și construiască singuri o casă sau să cumpere un apartament. Imediat ce vom primi fondurile de la Guvern, ne vom apuca de proiectare. Vom avea cel mai mare șantier din ultimii 50 de ani, dar vom ști că cei mai mulți dintre tinerii orașului vor avea șanse pentru obținerea unei locuințe”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Din acest proiect mai fac parte localitățile: Babadag, Hârșova, Murfatlar, Medgidia și comuna Horia, în total fiind construite prin componenta C10 din PNRR, peste 5000 de locuințe destinate tinerilor. 

Reiterăm că, în această vară, Primăria Municipiului Mangalia a obținut o finanțare de aproximativ 15 milioane de lei pentru două proiecte publice de infrastructură, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Cele două proiecte se referă la modernizarea mai multor străzi din cartierul de case al Mangaliei și cartierul Dobrogea I, zonă rezidențială unde se află în plină execuție proiectul european de extindere și reabilitare a rețelei de apă și canalizare, contractat de RAJA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.