Primăria Mangalia modernizează sistemul de alarmare a populației în cazul situațiilor de urgență

0
518
  • Primăria municipiului Mangalia a alocat fonduri pentru modernizarea sistemului de alarmare a populației în cazul situațiilor de urgență, în conformitate cu cerinţele prevăzute în Ordinul MAI, Nr. 1259/2006 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

În acest sens, în perioada 26-30 iunie, a.c., vor avea loc lucrări de reparații la sistemul de alarmare, care vor fi monitorizate, verificate și testate de reprezentanţii administraţiei publice locale cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă. Aceștia anunță că modernizarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare a populației din Mangalia se face în scopul transmiterii eficiente a semnalelor acustice în situații de urgență și de protecție civilă, care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

n acest context, municipalitatea intenționează să reabiliteze întreg sistemul de alarmare, prin repararea, înlocuirea sau adăugarea de componente care facilitează centralizarea sirenelor de alarmare în ”centralele de alarmare”, puse la dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a le utiliza/acționa în cazurile situațiilor de urgență.

Totodată, autoritățile recomandă popuației să nu intre în panică, pe perioada desfășurării lucrărilor la sistemul de alarmare sau la orice alt exercițiu care acționează semnalele acustice și să urmărească informările publice ale acestora. Protecţia Civilă este o componentă a domeniului umanitar şi ia măsuri specifice referitoare la preîntâmpinarea situaţiilor de urgenţă sau criză provocate de dezastre naturale ori antropice.

De asemenea, activitatea presupune elaborarea şi asigurarea măsurilor de reducere a riscurilor, de limitare şi înlăturare a efectelor dezastrelor, participarea la acţiunile de refacere după perioadele de criză, fiind, totodată, principalul agent implicat în elaborarea şi realizarea planurilor naţionale şi locale în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.