Primăria municipiului Mangalia a câştigat, recent, procesul prin care solicita evacuarea staţiei de betoane deţinută de SC COMCM SA pe un teren situat în zona centrală a oraşului. Demersurile în instanţă, privind această cauză, au început în toamna anului trecut, la iniţiativa primarului Cristian Radu. După un an de procese, avocaţii municipalităţii au obţinut o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a admis acţiunea autorităţii locale privind evacuarea COMCM de pe terenul municipalităţii, societatea fiiind totodată obligată să plătească anumite daune pentru că nu a eliberat terenul după expirarea contractului. În prezent, reprezentanţii COMCM se ocupă de aducerea terenului la starea iniţială, conform deciziei instanţei. Primarul Mangaliei a declarat că în acea zonă va fi amenajat un parc şi locuri de joacă pentru copii. “Am luat această decizie pentru că oraşul nostru este deficitar la capitolul parcuri şi spaţii verzi. Mai mult decât atât, un important parc al oraşului, Parcul Diana, va trebui retrocedat moştenitorilor fostului proprietar, care au câştigat terenul în instanţă”, a completat edilul. Potrivit acestuia, Primăria Mangalia a pierdut, în anul 2007, procesul cu cei care au revendicat terenul pe care este amplasat respectivul parc. “Interesant este faptul că Primărie nici măcar nu a fost reprezentată în instanţă, în acel proces. Ca urmare, acum suntem obligaţi să retrocedăm parcul”, a mai spus Cristian Radu. El a precizat că în prezent, avocaţii municipalităţii fac toate demersurile pentru a se găsi o cale de compensare, astfel încât locuitorii oraşului să poată folosi, în continuare, Parcul Diana.

                                                            Comunicat de presa Primaria Mangalia

decizia

6 COMENTARII

  1. oare cine este proprietar pe acest loc au inviat eu stiu ca acolo era un cimitir cu morminte neingrijite. Au inviat acei morti?

  2. Au reusit sa distruga statia de betoane a COM-CM care era super buna pt oras, facea concurenta cu succes, statiei de betoane a SC CUCOR – acum a ramas singur, si-l doare la basca – p…la concucrenta. A tras sforile si a reusit.

  3. cica inainte, pretul la beton, era destul de ridicat fata de alte firme din tara…in fine, cum e de regula la Mangalia…totul e mai scump fata de restul tarii, de parca noi mangaliotii am trai in alta tara si nu RO. Acum ca a ramas doar 1firma, sigur pretul il fac cum vor ei.

  4. fac parc in loc de statia betoane? cu ce banii??? pt ingrijirea actualelor “petice verzi” nu sunt bani…dar sa faci unul de la zero ??? ciudat…

  5. Au dat afara Com cm’ul ca sa ramana Sc Cucor fara concurenta. Calitatea betonului de la Sc Cucor este cu mult inferioara celui de la Com cm, Sc Cucor folosind calcar in loc de granit. Cine nu stie la ce sa se uite isi ia o teapa imensa. Casele construite de Sc Cucor au deja subsolurile crapate.
    “Construim parcuri” este scuza clasica atunci cand vor sa darame sau sa evacueze pe cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.