„Consiliul Judeţean Constanţa atrage atenţia asupra derapajelor de la litera LEGII ale actualului Prefect al judeţului Constanţa, pe numele său IORGA C. P., reprezentant al Guvernului Boc în teritoriu. În disperarea sa de a îndeplini umil şi slugarnic “sarcinile de partid şi de stat”, reprezentantul Guvernului în judeţul Constanţa (garant al respectării LEGII şi ordinii publice la nivel local) a ajuns să bată pas de defilare pe Constituţia României, considerându-se procuror, judecător şi stăpân necondiţionat al adevărului.

După cum bine a putut observa toată lumea, în ultima perioadă, reprezentantul Guvernului a pornit o campanie de plângeri penale abuzive împotriva consilierilor locali şi primarilor PSD şi PNL care nu i-au ascultat “sfatul prietenesc” de a se înscrie în UNPR. Mangalia, Cernavodă, Tuzla şi Lipniţa, localităţi conduse de Partidul Social Democrat conform voinţei votului popular şi liber al cetăţenilor, sunt ultimele ţinte ale celui care, folosind şantajul şi limbajul suburban, încalcă în „formă continuă” LEGEA pe care ar trebui să o apere.

De fiecare dată, justiţia l-a pus la punct pe acest personaj: JUSTIŢIA este cea care a sancţionat definitiv şi irevocabil demiterea abuzivă şi nelegală a primarului Claudiu TUSAC, de către cel care ar trebui să fie garantul aplicării şi respectării LEGII, adică Prefectul !!!

Un ultim exemplu de sfidare a principiilor separaţiei puterilor în stat o constituie episodul Tuzla, în care prefectul de Constanţa (acelaşi garant al respectării LEGII) a hotărât să anunţe public sentinţa împotriva unui primar PSD, deşi procesul nu a avut loc, fapta nu există, iar Prefectul nu este judecător !!!

Mai mult decât atât, pe lângă asumarea abuzivă a calităţii de judecător, Prefectul a dorit să fie şi procuror, anunţând opinia publică despre începerea urmăririi penale înainte ca învinuitului să i se aducă la cunoştinţă, în total dispreţ faţă de prevederile Codului de Procedură Penală. Asistăm de fapt la o încercare a reprezentantului Guvernului, ca putere executivă, de a subordona intereselor sale private Parchetele şi Instanţele Judecătoreşti, instituţii independente prin esenţa democraţiei. Consiliul Judeţean Constanţa a sesizat deja, încă o dată,  instituţiile competente în vederea stopării acestor noi abuzuri şi a respectării principiului separaţiei puterilor în stat, condiţie absolut necesară existenţei unei democraţii reale în România.”

Comunicat CJC

1 COMENTARIU

  1. Nicusor Constantinescu sa-si vada de lui si sa vegheze la bunul mers al treburilor in judet, daca tot ocupa acea functie, sau daca nu e capabil, sa lase pe altii si sa se duca sa se culce, dar nu in intersectie, la semafor. Ce masuri a luat in privinta caldurii in Mangalia ? ; Doar e presedintele CONSILIULUI JUDETIAN, nu e responsabil de bunul mers (doar) al Constantei ! Sau de Mangalia si-a adus aminte doar cand a fost inlaturat primarul lor PSD-ist ???
    Ii e frica ticalosului ca ii fuge si lui scaunul de sub fund daca mai pierde controlul pe linie de partid si in alte localitati. Atunci sa fure mai putin, si sa pretinda acelasi lucru si celorlalti PSD-isti si nu numai. Poate sa o faca, prin puterea functiei, dar il intereseaza doar binele propriu.
    Nu tin cu nici un partid politic, deci nu am nimic nici cu PSD, chiar sunt si oameni de isprava si in acel partid, dar unii ca Tusac si Nicusor, ii distrug iremediabil imaginea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.