Premiera piesei de teatru pentru copii și tineret „De ce să mai merg la școală” va avea loc sambata, 8 octombrie, la Cercul Militar Mangalia

0
146

afis-de-ce-sa-mai-merg-la-scoalaTeatrul pentru copii și tineret „Magic”, care își desfășoară activitatea în cadrul Cercului Militar Mangalia, va avea sâmbătă, 8 octombrie 2016, ora 1500, premiera piesei intitulată „De ce să mai merg la școală”, o comedie științifico-fantastică. Scenariul și regia sunt semnate de scriitoarea Emilia Dabu membră a Uniunii Scriitorilor din România care a și înființat acest teatru pentru copii și tineret în urmă cu peste douăzeci de ani. Copiii și tinerii talentați ai Mangaliei care fac parte din trupă sunt și premiați la concursuri de teatru pentru copii, sunt și olimpici și au rezultate foarte bune la școală.

Piesa „De ce să mai merg la școală”, dezbate problemele de ultimă oră din cadrul învățământului nostru care deși este de excelență, deseori din cauza marilor diferențe sociale ajunge să trăiască situații dintre cele mai absurde. În piesă totul se transformă într-o comedie căci a refuza să mai mergi la școală din cauză că ai note prea mari, ești prea inteligent deseori în comparație cu mediul în care supraviețuiești, duce la situații de tot râsul. Dar agresivitatea ieșită din comun ce străbate lumea în ultimii ani, sacrificarea părții de frumusețe a lumii în defavoarea vulgarului și josniciei determină totuși luarea de atitudine împotriva la astfel de situații. Și problemele elevilor rămași singuri, familiile fiind plecate în străinătate pentru un nivel de viață decent se regăsesc în piesă, mulți dintre copii fiind în această situație. Și totul devine o comedie, un scenariu științifico-fantastic căci la noi se spune că nici nu ar exista asemenea întâmplări elevi super buni să refuze să mai meargă la școală din probleme materiale.

Dintre piesele care s-au bucurat de succes în ultimii ani amintim: „Onomastica domnișoarei Lolita”, “Regina piraților cosmici”, “Și noi avem dreptul la fericire”, “Când îngerii mergeau la școală”, “Noi am salvat lumea poveștilor”. Talentații și valoroșii, frumoșii artiști magicieni au vârste între 6 și 16 ani, sunt elevi străluciți la școlile mangaliene: Scoala Generala nr.2, Scoala Generala nr.3, Scoala Generala nr.5, Colegiul Economic, Liceul Teoretic Callatis. Mulți dintre ei participă la a 5 a piesă. O adevărată comunitate europeană se armonizează cu dragoste în piesă, români, lipoveni, greci, turci, tătari.

În perioada în care pregătesc piesele membrii trupei „Magic” sunt invitați cu recitaluri de muzică și poezie la numeroase lansări de carte ori expoziții de pictură cunoscând astfel și alte lumi ale culturii noastre contemporane și clasice. Minunații elevi ai Mangaliei care vor da viață piesei „De ce să mai merg la școală” sunt: Loredana Ionela Toader, Raluca Elisabeta Tunsu, Emilia Șerban, Carla Zaharia, Antonia Isăilă, Vlad Vicolov, Daria Bănică, Natalia Opriș, Ramona Stoica, Mălina Teodora Rugea, Emilia Brătescu, Maria Adina Turnea, Evelina Balaur, Beatrice Dumitrașcu, Bianca Manolache, Daria Maria Anton, Luiza Crăciun, Teodora Cornea, Briana Gîlcă, Cristinel Mihail Crîșmaru, Ianis Lola Dumitru, Thomas Octavian Gîlcă, Emi Andrei Iacob. Personalități ale lumii cultural artistice vor fi alături de frumoșii artiști, cadre didactice, colegi, iubitori de evoluție spirituală. Cei care au dat viață acestei noi piese vor fi primi diplome de onoare căci sufletele lor minunate le merită cu adevărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.