Astăzi, 20 iulie, se împlinesc 5 ani de la trecerea în eternitate a marelui actor Radu Beligan. Cel mai longeviv actor care s-a aflat în activitate pe scena unui teatru din România, maestrul Beligan a încântat de-a lungul celor peste 75 de ani de carieră, prin prestaţii de excepţie, în roluri celebre ale teatrului şi filmului, atât în ţară cât şi peste hotare. S-a dovedit şi un iscusit regizor, un om de mare calitate, un exponent de referinţă al producţiilor de radio şi televiziune, care a devenit un real exemplu pentru generaţiile mai tinere de slujitori ai scenei româneşti.

Talentul său fenomenal a fost demonstrat în sute de roluri clasice sau moderne, maestrul dând viaţă unor personaje ale dramarturgiei române şi universale create de Tudor Mușatescu, William Shakespeare, Carlo Goldoni, George Bernard Shaw, Eugen Ionescu sau Umberto Eco, pentru a da doar câteva exemple.

În pragul aniversării a 97 de ani, maestrul a fost sărbătorit, luni, 7 decembrie 2015, la clubul de la hotelul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti. Teatrul Naţional Radiofonic a lansat atunci premiera radiofonică a spectacolului „Lecţia de violoncel”, de Mona Radu, scrisă special pentru marele actor Radu Beligan.

Timpul e o glumă proastă a unui calendar pe care eu nu-l recunosc. Eu sunt actor. În artă, timpul se măsoară cu altfel de ceasornice. Eu nu am adunat ani, ci mai multe tinereţi succesive.” – Radu Beligan

Mai multe amănunte:https://www.rador.ro/…/portret-radu-beligan-un-titan…/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.