Poluare în Portul Constanța Sud Agigea. Claudiu Palaz a făcut sesizare la instituțiile abilitate

0
72

Către,
Instituția Prefectului – Județul Constanța

Spre știință:

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Constanța
Administrația Porturilor Maritime
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea

Domnule Prefect,

Claudiu-Iorga Palaz, în calitate de președinte al Partidului Mișcarea Populară, Organizația Constanța, vă aduc la cunoștință că în cursul zilei de sâmbătă, 20.01.2018, seara, am fost sesizat de către un cetățean, prin mediul online, cu privire la un fenomen de poluare în Portul Agigea, Poarta 10, zona cunoscută sub numele de ”La Scoici”.

Având în vedere că din discuțiile cu persoana respectivă a reieșit faptul că ne aflăm în fața unui fenomen grav de poluare, vă rog să luați măsurile prevăzute de lege, ce sunt în sarcina dumneavoastră ca prefect, să convocați de urgență ”Comandamentul operativ de depoluare marină”, al cărui președinte sunteți, conform legii, și să dispuneți măsurile necesare în vederea înlăturării fenomenului menționat.

Totodată, vă rugăm să faceți public ordinul de constituire al acestui comandament, atât de necesar județului nostru, ținând seama de caracteristicile acestuia, și anume ieșirea la Marea Neagră.

Sunt total stupefiat de lipsa de reacție pe care o aveți atât dumneavoastră cât și alte instituții ale statului, cu atribuții specifice, care până azi, cu toate că au trecut cel puțin trei zile de la poluare, sunteți total lipsiți de reacție și așteptați ca lucrurile să se rezolve de la sine și ”mama natură” să își rezolve singură problemele.

Fac precizarea că în zona amintită se practică ”culesul scoicilor” pentru consumul populației, de către pescari (scafandri amatori).

În condițiile în care vor apărea cazuri de îmbolnăviri legate de consumul de scoici sau pește din zona menționată, consider că sunteți direct răspunzător, atât dumneavoastră, cât și toți membrii comandamentului  pentru situații de urgență, care până azi nu ați luat niciun fel de măsură.

Vă rog de urgență, domnule prefect, să ieșiți public cu o poziție legată de acest fenomen de poluare de la Poarta 10, Agigea.

                                                                          Cu stimă,

                                                                Președinte PMP Constanța,

                                                                   Claudiu-Iorga Palaz                                                    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.