Consiliul Județean al Elevilor Constanța, în calitate de structură reprezentativă a elevilor din Județul Constanța, a participat în data de 11 iulie 2014 la un protest public împotriva administrației publice locale din Municipiul Constanța şi a mobilizat aproximativ 50 de elevi. La această manifestație publică au participat și reprezentanți ai părinților. Comunicatul emis anterior în numele CJE Constanța este emis fără drept și prin uzurparea imaginii și identității structurii noastre.

În momentul de față, conflictul dintre Consiliul Județean al Elevilor Constanța și Consiliul Național al Elevilor se află în instanță, existând deschisă o acțiune judecătorească împotriva Consiliului Național al Elevilor la Curtea de Apel Constanța, cu numărul 285/36/2014, ca urmare a acțiunilor neregulamentare a CNE împotriva conducerii legitime și regulamentar aleasă a CJE Constanța.

În conformitate cu art. 9, alin. 6, din Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNE și a art. 47, alin 2 și art. 53, alin. 2 din Metodologia de Alegeri a Consiliului Național al Elevilor, acesta nu are nicio atribuție în „invalidarea” alegerilor dintr-un CJE, această atribuție fiind conferită strict Comisiei Județene de Validare, care nu a invalidat sau anulat alegerile, așa cum se poate vedea și mai jos:

Art. 47 (2) Validarea rezultatelor concursului de ocupare a funcţiilor de conducere se realizează de către comisia de concurs și validare;

Art. 53 (2)  Decizia de invalidare a procesului electoral, precum şi aplicarea acesteia va fi făcută de către comisia de concurs şi validare de la nivel judeţean.

În prezent, președintele interimar și singurul reprezentant al CJE Constanța este domnul Alexandru-Constantin Manda, desemnat prin procesul-verbal nr. 57/2014 și dispoziția nr. 54/2014 a președintelui CJE Constanța.

Domnul Cristian Lupu nu a fost ales regulamentar în nicio funcție din cadrul Biroului Executiv al CJE Constanța, acesta neavând calitatea de membru al CJE Constanța, din cauza faptului că nu a făcut dovada alegerii în funcția de președinte CȘE în unitatea de învățământ în care studiază, conform raportului de validare întocmit în data de 13 noiembrie 2013. De asemenea, menționăm că Consiliul Regional al Elevilor nu este abilitat să „numească” reprezentații elevilor din județul Constanța, aceștia trebuind să participe la un proces democratic de alegere.

Din nefericire, suntem în continuare martorii unor acțiuni de decredibilizare și destabilizare a Consiliului Județean al Elevilor Constanța, cu singura dorință de a anihila acțiunile de reprezentare a intereselor legitime ale elevilor din Constanța și aservirea intereselor politice ale unui partid politic aflat la guvernare.

Reprezentanții legitimi ai elevilor vor continua demersurile pentru respectarea legii în ceea ce privește acordarea de reducere la elevi pentru transportul local în comun, în ciuda tuturor presiunilor publice, private și politice cât și  de destabilizare a organizației dar și infiltrările politice în cadrul acesteia, așa cum au fost dovedite conform raportului 64/2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.