politia rutiera mangalia  La sfârșitul săptămânii care tocmai a trecut, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cei ai Compartimentului Relații Publice – Serviciul Cabinet, Serviciul Rutier, cei din cadrul Poliției municipiului Mangalia – Biroul Rutier, Vama Veche – 2 Mai, cei ai Biroului pentru Stațiunea Mamaia, împreună cu colegi din cadrul Agenției Naționale Antidrog – C.E.P.E.C.A. și jandarmii constănțeni, cu sprijinul Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, au derulat activități în Vama Veche, 2 Mai și Mamaia.

Astfel, polițiștii au oprit în trafic conducătorii auto, care au fost testați în vederea depistării consumului de substanțe interzise sau alcool.

politia rutiera mangalia2 De asemenea, polițiștii au continuat cu activități preventive efectuând un experiment în trafic, în Vama Veche, unde au oferit șoferilor opriți să poarte, pe rând două perechi de ochelari, care simulează percepția vizuală a unei persoane care a consumat băuturi alcoolice pe timp de zi și pe timp de noapte.

politia rutieraȘoferii au fost rugați să meargă pe o linie dreaptă, să urmărească percepțiile și modificările care suvin ca urmare a purtării acestor ochelari. Astfel, au fost conștientizate în mod real toate modificările de echilibru, a timpului de reacție și a percepției vizuale în cazul consumului de băuturi alcoolice.

Totodată, polițiștii au continuat activitățile preventive și în Mamaia, unde turiștii aflați în vacanță au fost sfătuiți să adopte un comportament antivictimal, în vederea prevenirii furturilor de pe plajă, din camerele de hotel, din buzunare, pentru prevenirea disparițiilor de minori, a consumului de alcool și substanțe interzise și a accidentelor rutiere.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat peste 200 sancțiuni contravenționale, în valoare de 114.625 lei, au reținut 65 permise de conducere pentru depășirea limitei de viteză, conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului și pentru neacordarea priorității autoturismelor și pietonilor, întocmind 5 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.