La inceputul verii CNADR izola Mangalia de restul tarii prin inchiderea podului de la Agigea. Eram anuntati:  “Circulatia rutiera va fi inchisa in perioada 03.06.2013 – 31.12.2013”. Dupa ce opinia publica a fost scandalizata, podul a fost reparat subit fara inchidere. Oare era nevoie de reparatie ? Oare au riscat viata zecilor de mii de persoane care au trecut pe pod ?  Acum aflam ca podul intra iar in reparatii. Termenul de finalizare ramane aproape acelasi. Data demararii lucrarilor, cu trei luni mai tarziu. Acum sa tragem concluzia. La inceputul verii aveau nevoie de sase luni de zile sa repare podul urgent si au inchis total circulatia fiind un pericol iminent. Dupa trei luni de circulatie intensa pe pod, revin cu ideea ca trebuie reparat urgent, circulatia inchisa de la data de 1 octombrie si pana la data de 20 decembrie. Sa credem ca aceeasi lucrare o vor efectua in jumatate din termenul propus initial ? In Romania unde termenele de finalizare se prelungesc mereu ? Cand au mintit ? Sa ne amintim ca acest pod este in reparatii mereu de cativa ani, in toate anotimpurile, mereu restrictionata viteza, mereu aceleasi echipe de  maxim cinci muncitori, cu lopeti, lucratori tip “Dorel”si doua utilaje abandonate strategic pe marginea drumului. pod as

Intrebarea ramane una simpla.  De ce nu a reusit CNADR sa faca un alt pod peste canal, ca cel de la Murfatlar, de pe Autostrada Soarelui, o zona libera si oportuna pentru asa ceva, propice pentru o varianta libera catre Negru Voda, catre statiunile din sudul litoralului si punctul vamal Vama Veche. Interesele ne omoara turismul si economia. Nu putem decat sa tragem concluzia ca se vrea o izolare a bucatii de sud a litoralului.traseu fara pod Agigea

19 COMENTARII

 1. astia sunt in stare sa inceapa reparatia, adica mai mult sal strice si sal lase asa…chiar ca astia vor sa ne izoleze. doar cu trenul ajungi mai redepe la Ct. Ruta cu masina e ok?sau ne rupem masinile pe coclaurile alea?

 2. Atentie !!! S-a spus 20 decembrie dar nu s-a specificat anul !!!!!
  Sunt convins ca-n 2014 sloganul pentru alegerea presedintelui va fi ” Daca vrei sa se termine podul de la Agigea, voteaza candidatul puterii !!! “”

 3. Cred ca inchiderea podului de la Agigea are multe alte interese ascunse. Sa ne gandim la distanta Mangalia – Constanta, cu podul deschis sunt cca 60 km, daca inchid podul… distanta se dubleaza… Creste consumul de carburant…. Navetistii vor renunta la servicii si vor deveni someri sau dubleaza durata navetei….
  Asta-i tara in care traim, interesele celor cu bani sunt mai presus de interesele majoritatii.

 4. Ruta Pecineaga-Amzacea, acel drum este praf ! si cu un SUV mi-ar fii mila sa trec pe acolo… isi bat joc fraierii astia de noi cum vor ei..

 5. O avea vre-un smecher (transportator) aranjat sa duca navetistii la Constanta prin Negru Voda sau alt traseu. Ce daca in loc de 40 min. vom face 2 ore ? Traseul mai lung, incasarile mai mari. Sau poate smecherul cu relatii e la CFR si or baga o garnitura care sa plece dimineata si sa se intoarca seara, si una in sens invers !
  Ne intoarcem la practicile din anii 60, fratilor ! Altii au trenuri de mare viteza si navete cosmice…

 6. Si daca izolarea Mangaliei si tot sudul litoralului nu ar coincide cu inceperea in forta a celor de ne foreaza sufletele, ne otravesc apa si ne cam desfiinteaza ca zona turistica am putea crede ca e intamplator sau planul diabolic a fost copt cu mult inainte si acum doar se aplica? Este doar o parere sau o presupunere si, fiind atat de evident parca nu pot sa nu o remarc….Totusi, vreau sa cred ca e doar o intamplare si sa fie bine ca sa nu fie rau! Oricum suntem
  inofensivi, dezbinati, incrancenati si, in general foarte lasi. Fac ASTIA ce vor cu noi, Ailalti ne-au pus sa dam budigaii jas si sa ne cam aplecam sa pupam pantoful. N-am iubit comunismul dar i-as incolona pioniereste pe politrucii ultimilor ani si, nominal as cere public sa recunoasca barbateste cam cat din tarisoara asta au vandut fiecare in parte si toti la un loc.Parerea personala este ca nu s-a produs cat au furat, deci ies pe plus Ei, din vanzari anterioare lui ’89.

 7. poate ca se va interveni la societatea nationala de cfr,sa introduca curse dese mangalia -constanta ,gen automotor;

 8. scandal, bine te-am regasit, asa este; podul trebuie reparat, la naiba; dar problema transportatorilor, a aprovizionarii unitatilor, urgentele, pompierii….astea tot cu CFR-ul??

 9. Cred ca astia vor sa ne izoleze definitiv sau…. sa ajute Bulgaria….
  De ce sa merg 200km la Constanta sa-mi fac aprovizionarea cand e mult mai aproape Bulgaria?
  Urgentele? se vor rezolva la spitalul Mangalia sau la cimitir.
  Cei de la putere nu dau 2 bani pe noi cetatenii, vin cu promisiuni si suntem buni doar pentru interesul lor (daca ar fi alegeri si ar avea nevoie de voturi….. alta ar fi situatia).
  Cred ca se poate gasi si o varianta de compromis pentru ruta C-ta – Mangalia, daca ar erxista putina bunavointa din partea politicienilor….

 10. suspectule, sa mor eu daca vad o alta solutie;
  poate doar daca MApN nu construieste un pod de pontoane peste canal;

 11. Ideea unui pod de pontoane este foarte buna, dar nicio autoritate nu vrea sa o ia in calcul.
  DE CE ?

  Cine plateste cheltuielile suplimentare facute de cetatenii si societatile din zona ?

 12. Care MAPN, mai scandal ca astia au reusit sa ne demilitarizeze si, astfel problemele grele si munca de negri pe plantatie o mai fac cu voluntarii ce au contract pe durata determinata ei insa fiind total nedeterminati saracii, cu zilierii pe ici pe colo si, la evenimentele cu pretentii, cu jandarmii…..Vai de noi , de copiii si de urmasii nostri!Bunicii au stat nemancati pt. fiecare palma de pamant si au luptat cu boii injugati pt. tara asta dormind prin transee iar noi, ne batem joc de tot. Mi-e rusine si mi-e jena despre ce-i voi spune nepotului meu despre neputinta noastra actuala. Sincer.

 13. suspectu’ ai perfecta dreptate; armata Kaput; complexul militar industrial ,kaput….kaput tot ! inclusiv averea tarii;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.