plaja mangaliaPeste 60.000 de turiști au fost prezenți de Rusalii pe litoralul românesc, unde au cheltuit circa 8 milioane de euro, mult peste așteptările hotelierilor, transmite Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) conform Realitatea.net.

Potrivit FPTR, încasările din acest an au fost cu 335 mai mari față de cele realizate anul trecut de Rusalii. Hotelierii spun că vremea rece i-a ținut departe pe turiști de litoral la început de sezon, iar acest sfârșit de sătămână a adus la malul mării un număr record de vizitatori.

„Acum au sosit la mare adevărații turiști de litoral, spre deosebire de minivacanța de 1 Mai, când cei mai mulți români au ajuns pe litoral pentru cluburi, iar mulți dintre ei nici măcar nu au ajuns pe plajă”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Cele mai aglomerate au fost structurile de cazare din nordul litoralului – Mamaia și Năvodari, dar foarte mulți turiști au ajuns și în Vama Veche, stațiune luată cu asalt şi de către cei veniţi în vacanţa cu cortul. Dacă în stațiunile din sud (Saturn, Venus, Jupiter și Neptun) au sosit mai mult familii cu copii în vacanţa de Rusalii, în cele din nord, dar şi în Vama Veche, au ajuns mai mult tineri, atrași de distracție şi cluburi.

Citeste integral pe Observator.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.