La probă scrisă din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba Ec) – Proba obligatorie a profilului, desfășurată astăzi, 25 august 2020, au participat 782 candidați din 987 înscriși.

Nu s-au prezentat 202 candidați. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nici un candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C.

Distribuirea lucrărilor pe tip de subiect a fost următoarea:

  • Istorie- 88 candidați;
  • Matematică- 694 candidați.

Subiectele și baremul de corectare pentru Proba obligatorie a profilului au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă, Ed) Proba obligatorie a profilului, se va desfășura mâine, 26 augut 2020.

Menționăm faptul că ieri, 24.08.2020, s-a desfășurat proba Ea) Limba și literatura română la care au participat 492 candidați din 611 înscriși. Un candidat de la Liceul Tehnologic D. Leonida Constanța a fost eliminat pentru fraudă, având asupra lui un dispozitiv audio pentru comunicare la distanță.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.