Persoanele dependente de alcool si droguri din medii defavorizate pot obtine tratament gratuit

0
177

drogAgenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPCA) Constanţa, desfăşoară activităţi de identificare a persoanelor dependente de alcool şi droguri, care doresc să renunţe la aceste tipuri de consum, dar nu dispun de mijloace materiale pentru a achita costurile aferente pentru recuperare (tratament, cazare, masă şi transport).

Astfel, persoanelor care solicită tratament în acest sens, li se oferă posibilitatea de a parcurge, gratuit, cure de reabilitare de până la trei luni, în limita a 40 de locuri disponibile, la unul din centrele Asociaţiei Crucea Albastră din România.

Aceste activităţi sunt derulate în cadrul Proiectului „Reabilitarea dependenţilor de alcool şi droguri din medii defavorizate”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

ANA, prin centrele sale de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog din fiecare judeţ şi din Bucureşti, oferă servicii de asistenţă integrată (medicală, psihologică şi socială) de tip ambulatoriu, gratuite şi confidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.