Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat mai multe descinderi în diferite locaţii din judeţele Constanţa şi Ialomiţa, efectuând percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni complexe pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, fiind reţinute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 3.060.896 lei şi 101.385 euro.

În urma percheziţiilor a mai fost descoperit un impresionant arsenal militar format din arme de foc cu glonţ, muniţie, arme albe şi dispozitive de vedere pe timp de noapte, bruiaj şi antiinterceptare.

În data de 04.05.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cu suportul tehnic, informativ şi de supraveghere al D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Constanţa, cu participarea lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa şi a reprezentanţilor D.R.A.O.V. Constanţa şi ai Gărzii Financiare Constanţa, au descins în mai multe locaţii de pe raza judeţului Constanţa şi Ialomiţa, în cadrul unei acţiuni complexe de combatere a contrabandei cu ţigări.

Au fost efectuate un număr de 18 percheziţii, în vederea descoperirii unor locaţii despre care exista bănuiala că erau depozitate ţigări de contrabandă spre a fi valorificate în mod ilegal, ocazie cu care au fost reţinute în vederea confiscării un număr de 292.965 pachete de ţigări (5.859.300 ţigarete).

Ţigările de diferite mărci (Kent, Viceroy, Ashima, Capital, President, Winston şi Vigor) au fost descoperite în mai multe depozite clandestine de pe raza localităţilor Valea Ciorii (jud. Ialomiţa), mun. Medgidia şi mun. Constanţa, provenite din contrabandă şi destinate comiterii infracţiunii de contrabandă.

În urma percheziţiilor a mai fost descoperit un arsenal de arme şi muniţii, constând în 4 arme de foc cu glonţ, echipate cu dispozitive de ochire şi vedere pe timp de noapte, o armă cu aer comprimat, o arbaletă profesională cu săgeţi, un binoclu militar cu ifraroşu, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte tip OVN, dispozitive de bruiaj şi antiinterceptare, un baston telescopic metalic, săbii, cuţite, topoare, macete şi peste 1.200 de cartuşe cu glonţ calibru 5,5 mm, 7,62 mm, 9 mm şi 16 mm.

În locul în care a fost descoperită cea mai mare parte a armelor şi muniţiei a fost identificată o clădire folosită pe post de poligon, în care se păstrau urmele a peste 200 de cartuşe trase, dovadă fiind tuburile găsite pe o rază de 30 de metri.

Poliţiştii de frontieră au mai ridicat în vederea confiscării 4 autoturisme din care un autoturism de lux marca Audi Q7, 2 Skoda Octavia, un Renault Megane, o autoutilitară, 34 de telefoane mobile de ultimă generaţie, precum şi sume de bani constând în 60.896 lei şi 3.385 euro.

În prezent sunt cercetate 15 persoane suspecte de implicare în activităţi de contrabandă cu ţigări, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, din care pe numele a 8 dintre ele a fost dispusă măsura de reţinere şi a prezentării acestora la Judecătoria Constanţa cu propunerea arestării preventive pentru 29 de zile.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplate accizelor, taxelor vamale şi neplata TVA-ului pentru bunurile reţinute în vederea confiscării este de aproximativ 3.060.896 lei şi 101.385 euro.

Bunurile, valorile şi înscrisurile au fost ridicate de poliţiştii de frontieră, transportate la sediul Gărzii de Coastă cu două camioane în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.