Vineri 22 noiembrie 2019, elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic ,,Callatis” au sărbătorit printr-o dezbatere Ziua Internațională a Drepturilor Copilului (20 noiembrie) şi împlinirea a 30 de ani de la semnarea Convenţiei, tratatul cel mai ratificat de la nivel internațional.
Dezbaterea a avut ca obiective: educarea copiilor în vederea conștientizării propriilor drepturi și responsabilități; diseminarea principiilor Convenției ONU cu privire la drepturile  copilului; analiza concluziilor ultimului raport asupra drepturilor copilului în România şi identificarea unor posibile soluţii; implicarea elevilor în activităţi de voluntariat şi proiecte sociale pentru comunitate.

Au participat la campanie 45 de elevi din ciclul liceal, clasele a X-a şi a XI-a coordonaţi de profesorii diriginţi Costache Livia, Pilat Mihaela, Gherghişan Oana, Tudor Lakme şi Luminiţa Pătrînoiu.

Dezbaterea a fost coordonată de profesorul consiler şcolar Carmen Silvia Andrei şi de directorul liceului profesor Corina Iuliana Mihalache.

Activitatea  s-a finalizat cu dorinţa elevilor de se implica voluntar şi de a realiza în rândul colegilor din ciclul primar şi gimnazial ore de informare pe tema drepturilor copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.