Universitatea „Andrei Șaguna” și Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanța organizează marți, 02 aprilie, la ora 11 la Muzeul de Arheologie “Callatis” din Mangalia, vernisajul expoziţiei de fotografie „PE ARIPILE CULTURII CHINEZE”.
De cele mai multe ori, cultura este comparată cu sângele și sufletul unei națiuni și cu tărâmul spiritual al oamenilor. Pentru China, o țară imensă cu o suprafață de 9,6 milioane de kilometri pătrați și peste 5000 de ani de civilizație, dinamismul și diversitatea culturală au reprezentat întotdeauna nucleul istoriei sale și au rămas factori foarte importanți în dezvoltarea acestei țări. De-a lungul îndelungatei istoriei, cultura Chinei a fost rescrisă sistematic, absorbind noi elemente și adoptând noi reforme, care au avut efecte benefice asupra națiunii, oferindu-i o mai mare vitalitate. În acest context, expoziția vernisată la Mangalia își propune să prezinte frumusețile Chinei, care s-au păstrat și în contemporaneitate la fel de naturale, în ciuda puternicei industrializări și a unei dezvoltări uimitoare.
Succesiunea celor 61 de imagini sugestive oferă o interesantă incursiune asupra istoriei și tradiției culturale chineze și a actualei înfloriri culturale. Lăsându-vă purtați pe aripile culturale ajungeți de fapt să cunoașteți sufletul poporului chinez.
Și pentru a fi siguri de succesul demersului lor, la baza căruia stă prietenia dintre cele două popoare, organizatorii au adăugat expoziției 57 de fotografii realizate de Consulul General al Chinei, Domnul Su Yanwen și de soția acestuia Doamna Zhen Shuqin, instantanee fotografice grupate sub genericul ”Imagini prin ochii diplomaților chinezi”.
Universitatea „Andrei Şaguna” și Republicii Populare Chineze la Constanța continuă tradiția realizării unor evenimente cultural științifice care contribuie la realizarea unui veritabil schimb intercultural între cele două popoare prietene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.