Un eveniment editorial aparte a întregit, în aceste zile, peisajul cultural al urbei de pe Crișul Repede. Este vorba despre lansarea cărții „Episcopii ortodocși ai Oradiei”, al cărei autor este preotul bihorean Ioan-Aurel Bolba, slujitor al altarului zeci de ani lângă Mangalia, pe litoralul Mării Negre. Evenimentul a avut loc miercuri, 29 martie, în Sala „Florica Ungur”, și a fost organizat de Filiala Bihor a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

„Părintele Ioan-Aurel Bolba este un vajnic și apreciat slujitor al altarului, care nu s-a limitat cu harul duhovnicesc, ci și-a pus în valoare și capacitatea intelectuală cu care a fost înnobilat de la Dumnezeu, precum și calitățile cărturărești. Meseria de scriitor și-a etalat-o în mai multe cărți, ceea ce îi conferă statutul de scriitor profesionist”, a mai spus profesorul Nicolae Răcuciu.

Părintele Ioan-Aurel Bolba s-a născut la 26 august 1946, în orașul Vașcău, județul Bihor, fiind licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, autor al mai multor articole, studii, lucrări și cărți: „Jurnal francez de vacanță” – Editura „Metafora”, Constanța, 2003; „Sejur în insula de smarald” – la aceeași editură, 2004; „Figuri luminoase de ierarhi și preoți cărturari” – vol. I și II, 2006, 2007 și „Episcopii ortodocși ai Oradiei”, 2008, toate trei apărute la Editura „Ex Ponto” din municipiul Constanța. Au urmat cărțile „Patriarhii României” – Editura „Ex Ponto”, 2010; „Sejur de toamnă la Kușadasi” – Editura „Metafora”, 2010; „Vacanță în Corfu” – Editura „Metafora”, 2011 și „Pelerin în Țara Sfântă” – Editura „Callas Print”, Mangalia, 2012”.

Citeste articolul pe crisana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.