Parcul Evergreen şi Aleea Teilor, proiecte europene la Mangalia

7
1006

Primăria Mangalia a organizat, vineri, 10 iulie, evenimentele de lansare a proiectelor europene privind înfiinţarea Parcului Evergreen şi modernizarea vechii faleze a oraşului – Aleea Teilor. Cu această ocazie, primarul Radu Cristian a precizat faptul că în ultimii doi ani instituţia pe parc evergreencare o conduce a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de peste 21 de milioane de euro. “Unele proiecte sunt deja finalizate, altele sunt în executare, cum este cazul proiectelor de reabilitare a falezelor, iar acum vom demara alte două noi proiecte, respectiv înfiinţarea unui parc la standarde UE, pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare şi modernizarea vechii faleze a oraşului”, a subliniat edilul. El a mai spus că Parcul Evergreen se va realiza pe locul unui foste staţii de betoane, care până acum câţiva ani era principalul factor de poluare a oraşului. “Proiectul de reabilitare a Aleii Teilor face parte dintr-un program complex de amenajare a unei faleze pietonale pe întreaga distanţă de 9 km dintre Mangalia şi Olimp”, a mai explicat primarul. Conform datelor tehnice, cele două proiecte au o finanţare totală de aproximativ 34,5 milioane de lei, Aleea Teilorcontribuţia municipalităţii urmând să fie de 2% din valoarea contractelor. În prezent, Primăria Mangalia derulează procedurile legale de licitaţie pentru atribuirea contractelor de execuţie a lucrărilor. Proiectele sunt realizate în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritară 5, “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”. Potrivit documentaţiei, lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

7 COMENTARII

  1. Speram si noi ca la anu in vara sa se termine si sensul si acea sattuie de la saturn sau ce este

  2. Daaa la anul statuia…in loc sa repare strazile ca ne rupem masinile!!!!Ne trebuie statuie ca pomi si flori avem! Bune ca uda gazonul si tot degeaba ca nici iarba nu creste!!!

  3. Ar fi bine un parc curat si cu cateva locuri de joaca pentru copilasi ca…de altfel parcul Tosca de langa Plaja Saturn…s a uitat cu didpret de el! Pacat!

  4. Ei si, are vreo importanta ? poate ptr. cativa copii caci nici turistii nu ai interesea-za asa ceva ei vin la mare nu la munte unde altceva chiar nu poti face. Dupa o zi de plaja ati mai arde de catarat in copaci ? Noroc ca a facut aleia ptr. biciclete ???, inceputa de iorgus, si aproape finalizata de nasisu. Votati daca sante-ti multumiti pe piticot ori Juma cum al caracterizea-za multi ( spaga se imparte) el face hotel pe plaja, dar nu se stie cine ia dat autorizatie ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.