Parcările de reședință, în dezbatere publică, la Mangalia

2
74

MangaliaPrimăria municipiului Mangalia a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care se referă la Regulamentul de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate. Cei interesați sunt așteptați cu propuneri, sugestii sau completări pe marginea documentului, la ședința publică de dezbatere, care va avea loc la sediul Primăriei, vineri, 16 februarie, începând cu ora 12:00. Potrivit Regulamentului, fiecare cetățean al orașului își va putea rezerva, contra-cost, un loc de parcare de reşedinţă, în zona în care locuieşte, iar terenurile libere din zona hotelurilor vor fi date în folosinţă proprietarilor acestora. La fel, parcările din faţa instituţiilor publice vor putea fi folosite doar de către angajaţii acestora. În prezent, reprezentanții Primăriei Mangalia caută soluțiile cele mai bune pentru crearea locurilor de parcare, în special pentru cele de reședință. În întâlnirile primarului localității cu cetățenii, problema locurilor de parcare a fost intens discutată.
Pentru a crea locuri de parcare și alei pietonale asfaltate, în unele zone vom fi nevoiți să demolăm garaje. De altfel, tot mai mulţi cetățeni cu care am vorbit pe stradă ne-au solicitat demolarea garajelor și amenajarea de parcări de reședință. În acest sens, vom organiza întâlniri cu locatarii, în fiecare zonă unde sunt garaje, pentru a decide împreună sistematizarea și modernizarea spațiilor dintre blocuri”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

 

2 COMENTARII

  1. Un parteneriat public privat ar rezolva situația . Investitorul privat primește cu drept de folosință terenul public, construiește o parcare, pe 5 nivele dotata cu spălătorie, vulcanizare , paza etc și se rezolva problema pe termen lung. Pentru localnici plata la luna sau an pentru turiști plata la zi sau ora.

  2. Nu este valabila optiunea “Regulamentul de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate”.Vara este si va fi un calvar din cauza turistilor.Turistul vine, isi parcheaza autoturismul pe unde gaseste loc liber si pe toata perioada sejurului la mare nu paraseste acel loc. Sa fim seriosi si culti, eu personal nu am chef de scandal adica s-mi pazesc locul ca pe vremea lui Mihai Viteazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.