LA BERĂRIE a avut loc sâmbătă, 7 mai 2016, un extraordinar concert de blues: ORIGINAL BLUES FROM USA, invitat special:
DEAN BOWMAN – voce
alături de:
ROXANA STROE (chit. voce)
CORNELIU STROE (tobe)
TIBI DUȚU (bass)

DEAN BOWMAN recunoaște cu grație că punctul zero al dezvoltării sale creative îl reprezintă muzica gospel și spiritualitatea tradițională africano-americană.
Școlit de mentorii săi, John Paxton și Dr. James Mumford, Bowman a studiat ulterior cu David Baker și Barry Harris. Mai târziu a studiat cu Greg Drew, Rael Wesley Grant, Craig Harris, James Weidman și Jerome Harris.
Realizările sale includ înregistrări cu Steve Bernstein, Lester Bowie (Brass Fantasy, When the Spirit Returns, The Odyssey of Funk and Popular Music), Jane Bunnett (Ritmo+Soul), Don Byron ( Do the Boomerang, Existential Drea, Bug Music, Peaca Love and Soul), Uri Caine ( Primal Light, Goldberg Variations), Jane Bunnett, Stanley Cowell și Dewey Redman (Spirituals and Dedications) și Elliott Sharp (Blues for next), asta doar pentru a menționa câteva dintre ele.
Dean a fost în turnee cu Kelvyn Bell, Steve Coleman, Charlie Hunter, D.D. Jackson, MeShell Ndegeocello, Scofield și Reggie Workman și mulți alții, dar și cu propriile sale trupe; a dat voce de asemenea și la două personaje din jocul pentru Sony Playstation “Parrappa the Rappa”.
A fost, de asemenea, și unul dintre vocaliștii din “Quebecite”, o operă compusă de D.D. Jackson, cu textul poetului laureat de origine canadiană, George Elliot Clarke.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.