Nu mai este vorba de o teorie a conspiratiei. Romania este tinta deselor dezinformari ale marilor companii care controleaza principalele brand-uri. Cele mai bine vandute produse nu se mai fac in baza calitatii, multe firme au gasit mijlocul perfect si rapid, ca sa nu spunem si ieftin de promovare a produsului cu tehnici de manipulare in masa a opiniei publice.

Cum functioneaza? Se alege un trust de presa flamand si o firma de sondaje de opinie. Se incepe o ampla campanie in care populatia din Romania este anuntata ca se afla pe ultimul loc in ceea ce priveste igiena corporala si folosirea unor produsede ingienizare si tot felul de produse cosmetice. Logic ca toate produsele recomandate sunt pe lista firmei sau firmelor care initiaza sondajul de opinie si ulterior campania de denigrare a populatiei. Da, denigrare, spunand ca suntem nespalati daca nu folosim produsele lor si doar ale lor. Fac sondaje de opinie in baza vanzarilor de produse, dar cine poate decide ce produse vor cumpara romanii si de unde ?  Marile companii prin tehnica nesimtita deja de manipulare a maselor, actioneaza in zona sentimentului de invinovatire a celor care cedeaza  stilului de vanzare fortata a produselor.

Daca opinia publica nu reactioneaza, o parte a mass-mediei e deja partasa si autoritatile se fac ca nu vad, ramane de vazut daca vom fi apostrofati mereu pe la posturile nationale ca suntem nespalati, prost imbracati, lipsiti de gusturi in alegerea unei masini, ca nu stim sa ne alegem case si cine stie ce alte produse care nu s-ar vinde in conditii de publicitate normala. Sa speram ca macar pe final romanii vor fi macar justificat nepasatori la denigrare.

2 COMENTARII

  1. sondajele nu spun ca suntem nespalati pentru ca nu folosim produsele lor ;pur si simplu spun ca suntem nespalati ! ceea ce e adevarat ! de cand nu ai calatorit cu un mijloc de transport in comun ?

  2. Nu vreu sa iau partea nimanui, (partial ai dreptate) dar si autorul articolului are. Si alte state au “nespalatii” lor si saracii si cersetorii lor, dar noi stim sa ne autodenigram mai bine ca nimeni altii. Se poate face campanie de igienizare ( si alte campanii ) si fara sa ne punem cenusa in cap. Dezinformare exista la greu in Romania. Sunt anumite companii (in general straine ) care au interes sa o faca. partea proasta e ca o fac folosindu-se de compatrioti de-ai nostri, unii naivi, altii care “se vand” ieftin !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.