O nouă promisiune a Companiei de Drumuri: drum expres de 22 de km spre Sudul Litoralului care să evite blocajele din Agigea si Eforie

3
114

drum-spre-sudul-litoralului

Spre sudul litoralului ar urma ca in urmatorii doi ani sa fie construit un nou drum de mare viteza, un drum expres care sa continue autostrada ce in prezent se termina la nord de Agigea, va ocoli lacul Techirghiol si se va conecta cu drumul national dinspre Mangalia in zona 23 August, evitand astfel zonele unde se genereaza ambuteiaje in sezonul estival – cel putin asa suna un nou plan de la Compania de Autostrazi. Drumul expres ce va avea o lungime de 22 de kilometri si cu o valoare estimata de 53 de milioane de euro ar urma sa fie construit in regie proprie, chiar de catre CNADNR, a explicat intr-un interviu pentru HotNews.ro directorul companiei, Catalin Homor.

Ne-am propus sa facem acest drum in regie proprie. Ne apucam de acum sa-l pregatim. Vom scoate la licitatie Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic, in schimb lucrarile le vom face in regie proprie. Programul este ca la sfarsitul lui 2018 sa fie realizat“, a detaliat Homor.

Drumul va avea o lungime de 22 km, iar valoarea investiţiei este de 50 de milioane de euro, bani pe care CNADNR doreşte să-i acceseze de la Uniunea Europeană.

Podul vechi de la Agigea, peste canal, se va închide peste doar câteva zile, iar tot traficul va fi dirijat pe podul cel nou, din zona Porţii nr.10 a Portului.

sursa: Hotnews.ro

 

3 COMENTARII

  1. Lasati-va de glume!Pune-ti mana pe cartea de geografie de clasa a patra ,si vedeti unde este Costinestiul,cam la jumatatea distantei intre Tuzla si 23 August.Daca nu va descurcati,comunicati-mi adresa si va tansmit o harta a judetului Constanta.GRATIS!

  2. Asa este,si gluma si vin alegerile.Din comunicat se deduce ca e vorba de vorbe aruncate in van.Ce fezabilitate trebuie,e clar un drum rapid,o autostrada e vitala ACUM.Ar mai fi o problema dece sa se intepe inDN39 dupa 23 August si sa nu ocoleasca Mangalia iesind la podul de peste lac???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.